Portugalia a pierdut cu Italia inainte de meciul cu echipa lui Santamas si Antonin.

Italia 31 - Portugalia 5. Ultimul meci, desfasurat miercuri in grupa C a Cupei Mondiale de Rugby, a confirmat pariurile. Cu 3 eseuri contra unul, Itali
Portugalia a pierdut cu Italia inainte de meciul cu echipa lui Santamas si Antonin.

Italia 31 - Portugalia 5. Ultimul meci, desfasurat miercuri in grupa C a Cupei Mondiale de Rugby, a confirmat pariurile. Cu 3 eseuri contra unul, Italia a trecut de ambitioasa echipa a Portugaliei si se afla pe locul 3 la doar doua puncte de Scotia, candidata traditionala la sferturile de finala. Italia mai are de jucat cu Scotia, pe care a invins-o anul acesta in Turneul celor 6 Natiuni, chiar pe Murrayfield Park. Scotia, in schimb, mai are un meci greu pina la aceasta intilnire, cel cu Noua Zeelanda. Lupta pentru locul calificant in sferturile de finala se anunta pasionanta. In zona de jos a clasamentului grupei, Romania va intilni marti, 25 septembrie, perdanta de miercuri seara, Portugalia, pe care trebuie sa o invinga pentru a-si conserva locul 4 pe care-l ocupa acum.

Portugalia a parut o echipa cu un profil tactic similar celui al Romaniei: gramada puternica si accent preponderent pe aglomerari. Asa a si reusit eseul semnat de David Penalva, prinzator de linia a 2-a, dupa o serie de maul-uri prelungite in 22-ul italian. S-a remarcat din echipa Portugaliei mijlocasul la gramada Jose Pinto, rapid, inspirat in deschideri si bine plasat intre cei din linia de treisferturi pe actiuni de atac. O figura buna a facut si perechea formata din aripa Diogo Mateus si David Mateus, centru, in special pe incrucisari. Inchizatorul Vasco Uva, capitan al lusitanilor, a fost un bun coordonator al gramezilor spontane, dar si al actiunilor pe treisferturi. Partile slabe ale portughezilor au fost prinzatorii in linie si executiile scolaresti ale loviturilor de pedeapsa.

Daca ne uitam prin cifrele specifice clasamentului grupei, constatam ca Portugalia a inscris pina acum 28 puncte (23 pina la meciul cu Italia), 3 eseuri. Romania se poate lauda cu 18 puncte si cu doua eseuri. Singurul avantaj in fata Portugaliei este punctul bonus in meciul cu Italia. Deci nu mai avem de ce sa ne temem. Urmeaza insa, dupa Portugalia, intilnirea cu Noua Zeelanda, favorita acestei editii a Cupei Mondiale. In doua meciuri a marcat 27 de eseuri si a cistigat un meci cu peste 100 de puncte inscrise cu viitorul nostru adversar, Portugalia. Meciul din 29 septembrie va fi proba adevarului pentru reprezentativa Romaniei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.