Ieri au fost semnate contractele pentru lansarea unei noi emisiuni de obligatiuni municipale Alba Iulia prefinantate prin credit punte, de catre reprezentantii primariei, reprezentantii bancii Dexia KommunalKredit Bank AG Austria si cei ai SSIF BT Se
Ieri au fost semnate contractele pentru lansarea unei noi emisiuni de obligatiuni municipale Alba Iulia prefinantate prin credit punte, de catre reprezentantii primariei, reprezentantii bancii Dexia KommunalKredit Bank AG Austria si cei ai SSIF BT Securities SA Cluj. Astfel, municipiul Alba Iulia va lansa o noua emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital in valoare de 32 milioane lei ce va avea o maturitate de 18 ani. Aceasta emisiune va fi prefinantata printr-o linie de credit de tip "bridge loan" pe perioada primilor 2 ani. Linia de credit va avea o dobanda variabila legata de BUBOR la 6 luni. Obligatiunile vor avea o dobanda variabila calculata pe baza ratei BUBOR la 6 luni, iar dupa trecerea la euro, dobanda variabila va fi stabilita in functie de EURIBOR la 6 luni. Prin aceasta initiativa se vor finanta proiecte de interes major ce contribuie la realizarea strategiei de dezvoltare durabila a municipiului.In urma procesului de selectie organizat in luna august 2007, au fost primite trei oferte pentru creditare bancara, cont escrow, intermediere si vanzare de obligatiuni municipale ale municipiului Alba Iulia de la urmatoarele consortii financiar-bancare: Raiffeisen Bank/RCI, Dexia Kommunalkredit/BT Securities, BCR/BCR Securities. In urma evaluarii si a analizei realizate cu sprijinul consilierului financiar al municipiului Alba Iulia, compania VMB Partners SA Bucuresti, pe baza ofertelor inaintate de catre consortiile bancare, a fost desemnata castigatoare oferta consortiului format din Dexia Kommunalkredit Bank AG/BT Securities, aceasta oferta fiind si cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. "Compania noastra a asigurat pana in acest moment asistenta pentru peste 40 de finantari si refinantari prin emisiuni de obligatiuni municipale si/sau credite cu o valoare de peste un miliard lei si maturitati de pana la 23 de ani. Mecanismul financiar integrat a fost conceput si propus municipiului Alba Iulia de catre compania noastra pe baza necesarului investitional al municipiului si a parametrilor legati de capacitatea de absorbtie si de executie, astfel incat avantajele financiare sa fie semnificative prin aceasta finantare.Instrumentul format din obligatiuni prefinantate prin bridge loan este un produs marca VMB Partners care este utilizat cu succes de autoritati locale precum Timisoara, Focsani, Targu Mures, Iasi, Bacau, Orastie, Predeal si alte autoritati locale care au inteles succesul pe care-l poate aduce un imprumut bine structurat pentru dezvoltarea locala"- a declarat Marius Bostan, Senior Partner - VMB Partners.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.