ROMA - Asalt la tabara de romi
Unu dintre cei 40 de atacatori care au aruncat miercuri cocteiluri Molotov asupra unei tabere de romi, de la periferia Romei, a fost arestat, informeaza TGCOM. Barbatul a declarat ca e promotorul unui comitet spontan al locuitorilor din zona Ponte Mammolo, satui de prezenta romilor. Barbatul este tinut in arest la domiciliu. Potrivit locuitorilor din zona, romii fura motociclete, benzina, sunt implicati in agresiuni, iar toate planurile pentru integrarea lor, din ultimii 10 ani, au esuat.


DECIZIE - Nazist expatriat din SUA
Un fost gardian la un lagar de concentrare nazista a ramas fara cetatenie americana, dupa ce s-a stabilit legatura sa cu Batalionul "Cap de Mort", informeaza Haa€™aretz. Martin Hartmann s-a nascut in Romania, a emigrat in Statele Unite in 1955 si a devenit cetatean american in 1961. Fostul gardian nazist, in varsta acum de 88 de ani, a parasit SUA cu destinatia Germania si are interdictie de a mai intra vreodata pe teritoriul american.


ITALIA - Alocatii pentru copiii din tara
In functie de veniturile obtinute, romanii care muncesc in Italia pot primi alocatii pentru copiii aflati in Romania. Astfel, pentru un venit familial anual de la 1.01.2007 de pana la 12.500 de euro, alocatia lunara este, pentru o familie compusa din trei persoane (doi adulti si un copil), de 137,5 euro; in cazul unei familii de patru persoane (doi parinti si doi copii) - de 258,33 euro; pentru o familie de cinci persoane (trei copii si parintii) - 375 euro. Pe masura ce venitul pe familie creste, aceste alocatii scad.


PORTUGALIA - Eliberati dupa ce au ucis un milionar
Trei romani inchisi in Portugalia pentru ca in 2005 au omorat in bataie un milionar au fost eliberati provizoriu pana cand Inalta Curte ii va chema la apel, insa politia nu stie unde se afla acestia, relateaza Mediafax, citand thisisgloucestershire.co.uk. Eliberarea lor a fost posibila pentru ca saptamana trecuta a intrat in vigoare o noua lege. Ea prevede ca toti infractorii straini sa nu fie inchisi mai mult de 18 luni dupa ce a fost depusa cererea de apel, termen dupa care sa fie eliberati imediat. Romanii fusesera condamnati la cate 22 de ani de inchisoare.