Hidroelectrica va discuta cu Deutsche Bank, Erste, Citibank si ING posibilitatea contractarii unor credite de pana la 900 de milioane de euro pentru finantarea programului de investitii al companiei, a declarat, ieri, directorul general al producator
Hidroelectrica va discuta cu Deutsche Bank, Erste, Citibank si ING posibilitatea contractarii unor credite de pana la 900 de milioane de euro pentru finantarea programului de investitii al companiei, a declarat, ieri, directorul general al producatorului de electricitate, Traian Oprea, transmite Mediafax. "Urmeaza sa avem discutii cu Deutsche Bank, Erste, Citibank si ING pentru contractarea unor credite cuprinse intre 300 de milioane de euro si 900 de milioane de euro", a afirmat Oprea. El a adaugat ca, totodata, Hidroelectrica analizeaza contractarea unui imprumut cuprins intre 600 de milioane de euro si 800 de milioane de euro, fara garantii din partea statului, din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). "BERD are o oferta foarte tentanta pentru ca nu cere garantii suverane", a spus Oprea.
Programul de investitii al Hidroelectrica pana in anul 2025 se ridica la trei miliarde de euro.
Autoritatile intentioneaza sa listeze in 2008 titlurile firmei la bursa. Inaintea acestei operatiuni este prevazuta o emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital, cu termen de maturitate de 5-10 ani, potrivit strategiei energetice, aprobata in urma cu doua saptamani de Guvern. "O varianta este emisiunea de obligatiuni, cu o valoare cuprinsa intre 200 de milioane de euro si 300 de milioane de euro. O alta posibilitate este combinarea mai multor operatiuni, adica emisiunea de obligatiuni si contractarea unui credit pe termen scurt si altul pe termen lung, de exemplu", a spus Oprea. El a precizat ca emisiunea de obligatiuni ar putea fi lansata pana la sfarsitul primului trimestru al anului viitor. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.