"Am citit cu mult interes ancheta publicata in ziarul dumneavoastra semnata de apreciatul jurnalist Cristian Unteanu, un bun cunoscator al realitatilor de la Bruxelles. Ancheta mi-a atras in mod special atentia pentru ca am fost autorul a doua intreb
"Am citit cu mult interes ancheta publicata in ziarul dumneavoastra semnata de apreciatul jurnalist Cristian Unteanu, un bun cunoscator al realitatilor de la Bruxelles. Ancheta mi-a atras in mod special atentia pentru ca am fost autorul a doua intrebari adresate vicepresedintelui Comisiei Europene Siim Kallas, in urma unor informatii primite privind angajarea cetatenilor romani la institutiile europene. In opinia mea, acest proces de angajare a cetatenilor romani la institutiile europene a durat foarte mult, iar cetatenii romani au avut de infruntat dificultati ce i-au discriminat in raport cu cetatenii altor state. Cred insa ca dezvaluirile din ziarul dumneavoastra despre competitia in domeniul administratiei publice adresata romanilor si bulgarilor si despre concursul pentru ofiteri de presa arata un lucru foarte ingrijorator: ca unele dintre institutiile europene nu functioneaza dupa asteptarile cetatenilor din cele 27 de state membre. Cred ca in urma informatiilor pe care le prezentati opiniei publice, Comisia Europeana trebuie sa faca o ancheta amanuntita si sa dea explicatii serioase pentru deficientele majore pe care le au in ceea ce priveste procesul de selectare prin concurs si de angajare a cetatenilor europeni in diferitele institutii ale Uniunii. Am convingerea ca este de datoria unui europarlamentar roman sa faca toate demersurile care stau in puterea sa pentru a apara drepturile cetatenilor romani la nivel european. Gravele deficiente sesizate de ziarul dumneavoastra nu pot trece neobservate. In calitate de deputat european voi cere explicatii Comisiei Europene si voi solicita sa se ia acele masuri pentru ca astfel de evenimente ingrijoratoare sa nu se mai repete".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.