Arhiepiscopia Romano-Catolica a prezentat, ieri, prin avocatul Daniel Fenechiu, doua decizii definitive si irevocabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie care stabilesc ca Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Inspectoratul de Stat in Constr
Arhiepiscopia Romano-Catolica a prezentat, ieri, prin avocatul Daniel Fenechiu, doua decizii definitive si irevocabile ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie care stabilesc ca Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) si Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) au competenta de a opri lucrarile ce se executa la Cathedral Plaza. Astfel, decizia 1368/21.06.2007 stabileste ca MCC "in calitate de autoritate a administratiei publice centrale de specialitate are dreptul, prin personalul de inspectie abilitat, sa intrerupa lucrarile pana la intrarea in legalitate ori sa ia alte masuri legale". O alta decizie a instantei supreme, cea din 19.09.2007 prevede ca ISC "poate dispune oprirea lucrarilor de constructie (...) atunci cand constata ca aceasta se realizeaza cu incalcarea dispozitiilor legale, a cerintelor privind asigurarea calitatii in constructii, fara proiect tehnic ori pe baza unor autorizatii nelegal emise". Avocatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice a declarat ca ICCJ a hotarat trimiterea dosarelor la Curtea de Apel, aceasta instanta urmand sa hotarasca daca exista sau nu motive pentru oprirea lucrarilor la proiectul Cathedral Plaza.
Lucrari suspendate
Lucrarile la imobilul Cathedral Plaza sunt oprite din data de 18 iulie, dupa ce Tribunalul Dolj a hotarat, la 10 iulie, suspendarea lucrarilor. Ulterior, decizia instantei a fost atacata cu recurs de constructorul imobilului, SC Millenium Building Development SRL, si de primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, recurs ce urmeaza sa se judece la 1 noiembrie, la Curtea de Apel Craiova. Arhiepiscopul Mitropolit Ioan Robu a prezentat, ieri, rezultatele unui studiu facut de specialisti italieni in domeniul seismologiei de la Observatorul Seismic "A. Bina" din Peruggia, potrivit carora, in cazul unui cutremur puternic edificiul Cathedral Plaza va afecta constructiile din jur pe o raza de 60 de metri, din cauza masivitatii subterane si supraterane a cladirii. Arhiepiscopia Romano-Catolica si-a retras acordul pentru proiectul imobilului Cathedral Plaza considerand ca nu exista suficiente garantii pentru integritatea Catadralei Sfantul Iosif, aflata la cativa metri de edificiu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.