Barbatul arestat miercuri, intr-un cartier de la periferia Romei, dupa ce a aruncat doua cocteiluri Molotov asupra unei tabere de tigani romani, s-a declarat promotorul unei "forte spontane" a locuitorilor din zona, "care nu mai tol

 Barbatul arestat miercuri, intr-un cartier de la periferia Romei, dupa ce a aruncat doua cocteiluri Molotov asupra unei tabere de tigani romani, s-a declarat promotorul unei "forte spontane" a locuitorilor din zona, "care nu mai tolereaza" prezenta nomazilor, relateaza Il Messaggero in editia online.

Agentii in civil din cadrul corpului Carabinierilor, aflati in alerta dupa un prim incident petrecut marti seara, au intervenit miercuri, inainte ca un grup format din circa 40 de barbati cu varste intre 25 si 40 de ani, inarmati cu lanturi, bate, pietre si sticle incendiare si purtand cagule pe cap, sa atace tabara de romi.

Barbatul, arestat pentru ca lansase, inainte de interventia politiei, doua proiectile incendiare in directia taberei de nomazi, a declarat ca atacatorii, care strigau sloganuri impotriva imigrantilor, doreau sa genereze "o adevarata confruntare, un adevarat razboi".

Tabara de romi din cartierul Ponte Mammolo, a fost atacata si in zilele precedente, cand asupra ei au fost lansate patru sticle incendiare. Incidentul s-a soldat cu pagube materiale si a sporit tensiunile legate de tabara.
Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.