Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) analizeaza, vineri, majorarea preturilor la gazele naturale furnizate populatiei, de la 1 octombrie, cu pana la 4%, au declarat  surse din cadrul Autoritatii.
"Astazi (viner
Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) analizeaza, vineri, majorarea preturilor la gazele naturale furnizate populatiei, de la 1 octombrie, cu pana la 4%, au declarat surse din cadrul Autoritatii.
"Astazi (vineri- n.r.) vom analiza o crestere a preturilor la consumatorii finali de pana la 4%, adica tarifele sa ajunga la nivelul celor din luna decembrie 2006", au spus sursele.
Ultima modificare a preturilor a avut loc la inceputul anului, atunci cand tarifele au scazut in medie cu 3-5%, rezultand o scadere cu circa 2,5% a facturii pentru consumul de gaze.
De la 1 iulie, piata gazelor naturale a fost deschisa in totalitate, ceea ce permite si consumatorilor casnici sa negocieze pretul gazelor cu furnizorii.
Tot de la 1 octombrie ar putea avea loc o majorare usoara a tarifelor la energia electrica, o decizie in acest sens urmand sa fie luata saptamana viitoare.
"Vom analiza in zilele urmatoare posibilitatea majorarii preturilor la energia electrica. Din datele prezentate pana in prezent rezulta o crestere usoara", au spus sursele.
Ultima majorare a tarifelor la energia electrica a avut loc la 1 aprilie, atunci cand preturile au crescut cu aproximativ 4%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.