Doua echipe eliminate din Champions League, Dinamo si Elfsborg, joaca azi(ora 20.30, in direct la Antena 1) pentru mentinerea pe orbita europeana a fotbalului.Zenga ar fi multumit cu o
victorie la o diferenta
de doua goluri Tragerea la sorti a primului tur din Cupa UEFA a fost generoasa cu Dinamo, echipa din Stefan cel Mare avind atuuri in fata suedezilor de la Elfsborg. Singura piedica a alb-rosilor pare sa fie propria stare psihica, eliminarea din preliminariile Champions League, schimbarea antrenorului si parcursul sincopatic din campionat fiind motive de ingrijorare pentru jocul din aceasta seara (ora 20.30, in direct la Antena 1). In plus, fanii sint si ei dezamagiti de prestatiile favoritilor, iar de la efuziunea creata inaintea meciului cu Lazio s-a ajuns ca pina ieri-dimineata sa se fi vindut doar 3.500 de bilete la meciul cu suedezii, fiind de asteptat ca atmosfera sa fie dezolanta in tribunele stadionului National. Meciul din Romania este cu atit mai important cu cit returul din Scandinavia se va disputa pe un teren sintetic, adevarat patinoar in conditiile de umiditate si temperatura existente in Suedia la inceputul lui octombrie. Principalele pericole ale echipei din Boras vin din partea celor trei internationali, Stefan Ishizaki, Mathias Svensson si Anders Svensson, ultimul avind trecuta in CV prezenta la doua Campionate Mondiale (optimi in 2002 si 2006) si unul European (sferturi in 2004). In ceea ce o priveste pe Dinamo, infirmeria ei incepe sa se goleasca, antrenorul Walter Zenga declarind: „Incet, incet isi revin toti jucatorii accidentati. Izvoranu are mici probleme, dar va fi inclus in lotul de 18, Moti, Scarlatache si Bratu revin si ei, dar nu sint recuperati 100%".

Asa cum dinamovistii stiu destul de putine lucruri despre IF Elfsborg, suedezii nu stiu mai nimic despre alb-rosii, fapt exprimat de atacantul lor englez James Keene, care a spus ieri, la sosirea la Otopeni: „Dinamo este o echipa foarte buna care vine, ca si noi, din Champions League. Noi avem un lot bun si un manager pe masura. Nu cunosc jucatori de la Dinamo, doar ce am vazut pe casetele pe care le-am vizionat. Il cunosc doar pe Zenga, care a fost un mare portar". Intilnirea Dinamo - Elfsborg va fi arbitrata de portughezul Joao Francisco Lopez Ferreira, care in septembrie 2005 a condus returul Steaua - Valerenga (3-1) dupa care ros-albastrii s-au calificat in grupele Cupei UEFA.

Programul complet al turului I al Cupei UEFA, pe www.cotidianul.ro/select