Grupul francez Societe Generale va infiinta pana la finele acestui an o societate de asigurari de viata care va activa pe piata din Romania, noua entitate urmand sa devina operationala in prima parte a anului 2008, a declarat ieri directorul general
Grupul francez Societe Generale va infiinta pana la finele acestui an o societate de asigurari de viata care va activa pe piata din Romania, noua entitate urmand sa devina operationala in prima parte a anului 2008, a declarat ieri directorul general al BRD Fond de Pensii, Damien Marechal.Potrivit legislatiei, capitalul minim al unei societati care activeaza pe segmentul asigurarilor de viata se ridica la 12 milioane de lei.Prezent la conferinta, directorul general adjunct al BRD, Petre Bunescu, a afirmat ca BRD Asset Management, divizia de administrare de active a bancii, va lansa doua fonduri mutuale, dintre care unul cu profil de risc ridicat. BRD Asset Management are o cota de 12% din piata de profil si administreaza fondurile Simfonia si Concerto. "Pe langa activitatea de asigurari de viata, societatea va activa si pe segmentul pensiilor faculative", a adaugat Marechal. In cadrul conferintei, BRD Fond de Pensii si-a anuntat debutul activitatii pe piata pensiilor private obligatorii.Compania a fost infiintata in luna august 2007 si are un capital social de 5,8 milioane de euro. In prima zi a campaniei de aderare, 17 septembrie, aproximativ 3.500 de clienti au semnat un contract de aderare."Fondul va avea un profil de risc mediu. Dupa doi ani, vom propune clientilor, in functie de apetitul la risc, sa decida ce tip de fond doresc. Astfel, vom prezenta autoritatii de reglementare o propunere in acest sens", a spus Marechal.Actionarii companiei sunt Sogecap - 51% si BRD Groupe Societe Generale - 49%. Sogecap este unul dintre primii cinci asiguratori de viata din Franta, cu o cifra de afaceri de 9,7 miliarde de euro in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.