Raportul subcomisiei de ancheta a retrocedarii Castelului Bran, ale carui concluzii ar fi trebuit sa fie votate sub forma unei hotarari, a fost tergiversat ieri in plenul Camerei Deputatilor. Cearta pe articole din regulament a dus la expirarea timp
Raportul subcomisiei de ancheta a retrocedarii Castelului Bran, ale carui concluzii ar fi trebuit sa fie votate sub forma unei hotarari, a fost tergiversat ieri in plenul Camerei Deputatilor. Cearta pe articole din regulament a dus la expirarea timpului alocat plenului, motiv pentru care discutiile vor fi reluate saptamana viitoare, cu dezbateri pe articole.

Dezbaterea de ieri s-a lasat cu scandal. Reprezentantii PRM i-au acuzat pe cei PNL si UDMR ca treneaza cu buna-stiinta discutarea raportului subcomisiei de ancheta privind retrocedarea Castelului Bran. Astfel, apar actele ilegale savarsite, in opinia acestora, de autoritatile judetene din Brasov.

Vicepresedintele executiv al PRM, Lucian Bolcas, a sustinut ca exista un semnal clar care indica temerea fata de discutarea raportului privind legalitatea retrocedarii Castelului Bran. Un indiciu in acest sens il constituie, dupa parerea sa, incercarile de blocare a dezbaterii documentului. La randul lui, deputatul PRM Ilie Merce l-a acuzat pe liberalul Horia Uioreanu, membru al subcomisiei, ca inca de la inceputul lucrarilor s-a “temporizat” &i circ;ntocmirea raportului. Criticilor formulate de cei doi reprezentanti ai PRM li s-a alaturat si deputatul cu aceeasi orientare politica Marcu Tudor, care a spus ca UDMR si “in special” PNL il apara pe ministrul culturii si, totodata, apara actele pe care le considera ilegale facute de Consiliul Judetean Brasov.

Proprietarii pot cere despagubiri de 150.000.000 de euro
In aceste conditii, discutiile de ieri pe marginea raportului subcomisiei de ancheta a retrocedarii Castelului Bran nu au avansat prea mult fata de stadiul in care se aflau marti dupa-amiaza. Cele mai lungi interventii s-au axat pe probleme de procedura si pe invocarea unor articole regulamentare care sa permita amanarea votului final. Liberalii, secondati de liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Marton Arpad, au fost cei mai vehementi in a solicita amanarea votului final, din diverse motive.

Deputatul PNL Horea Uioreanu si-a reluat cererea de marti, de retrimitere a raportului catre subcomisie, invocand faptul ca lucrarile au fost umbrite de conflictul dintre presedintele subcomisiei, democratul de Brasov Ioan Puchianu si presedintele Consiliului Judetean Brasov, liberalul Aristotel Cancescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.