Reprezentativa de rugby a Romaniei a fost invinsa, marti seara, de puternica selectionata a Scotiei, cu scorul de 0-42 (0-21), in cel de-al doilea meci sustinut de tricolori in grupa C a Cupei Mondiale. Din pacate, in afara esecului lamentabil, se
Reprezentativa de rugby a Romaniei a fost invinsa, marti seara, de puternica selectionata a Scotiei, cu scorul de 0-42 (0-21), in cel de-al doilea meci sustinut de tricolori in grupa C a Cupei Mondiale. Din pacate, in afara esecului lamentabil, selectionata "frunzei de stejar" a contabilizat si doua recorduri negative, reusind contraperformanta de a intra in istorie cu primul meci in care a mentinut tabela neschimbata in dreptul ei la o editie a Cupei Mondiale, dar si de a primi cel mai rapid eseu din actuala editie, scotienii spargand gheata la numai un minut dupa ce galezul Nigel Owens a fluierat inceputul partidei.
Rugbyul romanesc a demonstrat, marti seara, ca se afla destul de departe, inca, de valorile mondiale, in ciuda eforturilor financiare deosebite pe care le realizeaza de mai multi ani oficialii FRR pentru a redresa sportul cu balonul oval de la noi din tara. Dupa ce a debutat cu stangul in grupa C a Cupei Mondiale din Franta si Marea Britanie, ratand de putin un rezultat notabil in disputa cu Italia, reprezentativa tricolora a suferit cea de-a doua infrangere, fiind umilita pe stadionul "Murrayfield" din Edinburg de puternica selectionata a Scotiei, cu scorul de 0-42, spre bucuria celor peste 30.000 de spectatori prezenti in tribunele "Templului" pentru a-si incuraja favoritii, dar si spre dezamagirea sutelor de mii de telespectatori care au urmarit transmisia in direct al TVR 2. Si ca si cand esecul la 0 nu era suficient pentru a mototoli blazonul rugbyului romanesc, tricolorii pregatiti de Daniel Santamans au mai inregistrat si doua recorduri negative: primul meci din istoria participarilor la Cupa Mondiala in care n-au reusit sa marcheze un punct si cel mai rapid eseu primit in actuala editie, scotianul Paterson culcand balonul in terenul nostru de tinta dupa 76 de secunde de joc, in urma unei erori copilaresti a defensivei noastre. Astfel, tricolorii n-au reusit decat sa mai scrie o pagina neagra din istoria autohtona a unui sport care in urma cu doua decenii aspira serios la promovarea in "Turneul celor 5 Natiuni". Conform statisticii, scotienii au marcat sase eseuri prin Paterson, Hogg (3) si R. Lamont (2), toate transformate de acelasi Paterson, si au obtinut si punctul bonus prevazut prin regulament pentru echipa care inscrie cel putin patru eseuri intr-un meci. La final, managerul Robert Antonin a recunoscut ca evolutia tricolora a fost cu mult sub asteptari, iar capitanul Sorin Socol a apreciat ca jucatorii nostri n-au facut fata presiunii. "Suntem dezamagiti, este o infrangere grea. Scotia a fost o echipa completa, a respectat in primul rand regulile de baza ale jocului, iar noi nu. Primul eseu primit in primele minute a reprezentat o lovitura grea. Din pacate, nu ne-am mai putut reveni asa cum am revenit in jocul cu Italia. Am pierdut contactele directe cu adversarii, am ratat placaje, marginea n-a functionat deloc. Am crezut in meciul acesta, dar a mers totul pe dos", a spus dezamagit Socol.
In urma acestui rezultat, Noua Zeelanda si Scotia isi impart prima pozitie din topul seriei C la esaveraj, Italia ocupa locul al treilea, avand asigurata teoretic calificarea la urmatoarea editie a Cupei Mondiale, iar Romania este obligata sa castige disputa directa cu ultima clasata, Portugalia, programata sa se desfasoare la Toulouse, pe data de 25 septembrie, pentru a evita macar "lingura de lemn" a grupei.
Infirmerie la Nationala
Oficialii reprezentativei de rugby a Romaniei se confrunta cu mari probleme medicale in randul jucatorilor dupa primele doua etape ale Cupei Mondiale, cea mai grava accidentare fiind cea a lui Ionut Tofan, nevoit sa paraseasca lotul tricolor. Accidentat grav in timpul intalnirii de marti seara cu Scotia, Tofan a aflat ca este obligat sa se supuna unei interventii chirurgicale, avand ca diagnostic "dezinsertie cap lung biceps". In aceste conditii, Tofan pierde meciurile ramase din actuala editie a Cupei Mondiale si va fi nevoit sa stea departe de gazon cel putin trei luni. Conform informatiilor oferite de FRR, alti sapte jucatori acuza diferite accidentari: Romeo Gontineac (contuzie forte umar stang), Cristian Cristian (contuzie la nivelul piciorului stang), Petrisor Toderasc (lombalgie de efort), Gal Csaba (lombalgie de efort), Iulian Dumitras (hematom in zona bicepsului brahial stang), Marius Tincu (contuzie forte sternala, lezare cartilagiu - plaga cusuta de 3 cm zona temporo-parietala) si Ovidiu Tonita (lombalgie de efort si contuzii multiple in zona bazinului). Maine, la Agen, toti jucatorii cu probleme vor face o serie de investigatii paraclinice si urmeaza sa se supuna unui program intens de recuperare pana la ora urmatoarei partide din grupa C. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.