Eliberarea duplicatului pentru diploma de studii nu se va face decåt o singura data. Cei care pierd si duplicatul  vor fi nevoiti sa-si repete studiile. Totodata, eliberarea documentelor de studii de la universitati nu se va mai face grat
Eliberarea duplicatului pentru diploma de studii nu se va face decåt o singura data. Cei care pierd si duplicatul vor fi nevoiti sa-si repete studiile. Totodata, eliberarea documentelor de studii de la universitati nu se va mai face gratuit. Indiferent daca solicitantul doreste diploma in regim de urgenta sau nu, el va plati o taxa stabilita de facultate.

Pana in prezent, eliberarea actelor de studii de catre institutiile de invatamant superior au fost facute dupa un Regulament ce dateaza inca de pe vremea comunistilor: nr. 6378/29.04.1986. Documentul in cauza nu prevede percepere de taxe pentru eliberarea diplomelor de studii. Nici macar nu stipuleaza ca acestea se pot elibera in regim de urgenta si nici nu se precizeaza vreun termen pana cand ele pot fi completate si date beneficiarilor. In consecinta, dupa 1994, dupa ce institutiile de invatamant au primit autonomie universitara, dar nu si financiara, fara un aviz prealabil din partea ministerului, acestea au decis ilegal perceperea de taxe de la acei absolventi care doreau obtinerea diplomelor in regim de urgenta. Adica, intr-o perioada mai scurta de sase luni de la absolvire. Sesizand aceasta ilegalitate si lipsa unei reglementari legislative, ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a finalizat un nou Regulament privind regimul actelor de studii in sistemul de invatamant superior.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.