Piata romaneasca de echipamente periferice a cunoscut in primele sase luni ale anului o crestere de 84% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 120.000 de unitati vandute, se arata intr-un comunicat IDC Romania.Referitor la evolutia tr
Piata romaneasca de echipamente periferice a cunoscut in primele sase luni ale anului o crestere de 84% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 120.000 de unitati vandute, se arata intr-un comunicat IDC Romania.Referitor la evolutia trimestriala, vanzarile au scazut cu aproape 40% comparativ cu primele trei luni ale anului, totalizand 32 de milioane de dolari.Principalii jucatori din piata, HP, Canon si Lexmark, si-au mentinut pozitiile de top, avand impreuna 77% din piata si 45% din valoare."Au existat mai multe motive pentru scaderea pietei comparativ cu Q1: explozia vanzarilor in Q1 2007, lipsa unor proiecte majore in Q2, precum si vara timpurie si neobisnuit de calda care a fortat potentialii cumparatori sa isi cheltuiasca economiile pe produse de sezon. Oricum, piata a inceput sa isi revina in iunie si se asteapta o revenire la trendul ascendent in ultimele 2 trimestre ale anului", a declarat Dana Samson, Research Analyst la IDC Romania.Vanzarile pe segmentul multifunctionalelor au crescut spectaculos comparativ cu semestrul al doilea din 2006, cu 137,5%. Multifunctionalele au reprezentat putin sub jumatate din volumul total, aproape la acelasi nivel cu imprimantele monofunctionale, care au depasit foarte putin limita de 50%, avand o crestere anuala de 52%. Vanzarile pe segmentul copiatoarelor multifunctionale au scazut cu 25% si au reprezentat doar 0,4% din volumul total al pietei.Referitor la tehnologiile de printare, in al doilea trimestru monolaserele au inregistrat o popularitate in crestere in dauna tehnologiei inkjet, comparativ cu trimestrul intai. Cu toate acestea, inkjeturile au continuat sa domine piata, cu o cota de 62%. Comparativ cu anul trecut, echipamentele inkjet au crescut cu mai mult de 150%. Vanzarile de echipamente monolaser au crescut cu 29% in trimestrul 2, reprezentand aproape o treime din piata totala de hardcopy, in timp ce vanzarile de echipamente laser color au crescut cu 63%, comparativ cu T2 din 2006, dar cota lor de piata a fost doar putin peste 2%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.