Producatorul iesean de vinuri Cotnari SA a lansat Francusa 2007, primul vin al celei mai cunoscute podgorii din Moldova. Culesul strugurilor la Cotnari a inceput pe data de 3 septembrie, primii fiind recoltati cei din soiul Francusa. Datorita moderni
Producatorul iesean de vinuri Cotnari SA a lansat Francusa 2007, primul vin al celei mai cunoscute podgorii din Moldova. Culesul strugurilor la Cotnari a inceput pe data de 3 septembrie, primii fiind recoltati cei din soiul Francusa. Datorita modernizarii tehnologiei de vinificatie, prin finalizarea unei investitii de peste cinci milioane de euro, strugurii din soiul Francusa se transforma in vin limpede, galben-verzui si fructuos in mai putin de doua saptamani de la data recoltarii. "In numai doua saptamani de la culegerea strugurilor, Francusa de Cotnari din productia 2007 este perfect limpede si gata de a ajunge pe masa consumatorilor. In cateva zile, vinul va intra in linia de imbuteliere si, in cel mult doua saptamani, se va gasi pe rafturi", a declarat Constantin Deleanu, directorul general al SC Cotnari SA. "Investitiile realizate in combinatul de vinificatie au facut ca perioada de fabricare a acestui vin sa scada foarte mult", a adaugat Deleanu.
"Este un vin unic in Romania si in lume. Aces soi de vita-de-vie se cultiva doar in Podgoria Cotnari. Au fost unii care au mai incercat sa planteze acest soi si in alte zone, dar rezultatele nu au fost deloc imbucuratoare", a declarat Laurentiu Anghel, directorul de marketing al SC Cotnari SA.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.