Compania germana de biotech Evotec a convenit sa cumpere Renovis, cu baza in Statele Unite ale Americii, printr-un contract de vanzare de actiuni in valoare de 152 milioane de dolari. Astfel Evotech va castiga un parteneriat cu Pfizer si acces catre
Compania germana de biotech Evotec a convenit sa cumpere Renovis, cu baza in Statele Unite ale Americii, printr-un contract de vanzare de actiuni in valoare de 152 milioane de dolari. Astfel Evotech va castiga un parteneriat cu Pfizer si acces catre noi medicamente pentru durere si antiinflamatorii, informeaza Bloomberg. Companiile vor cauta sa se listeze pe bursa de valori Nasdaq pentru a obtine fondurile necesare preluarii. Compania va detine 68,8% din noul producator de medicamente."Fuziunea va crea o companie globala care va combina talentul descoperit in industria de biotehnologie din Statele Unite ale Americii, produsele testate clinic si un foarte solid fond financiar", a declarat seful executiv, Joern Aldag intr-un interviu telefonic.Evotec a marit numarul de medicamente pretestate clinic la patru prin aceasta achizitie.Compania doreste sa inceapa un test clinic avansat pentru un medicament experimental impotriva insomniei pana la sfarsitul urmatorului an si prevede sase noi medicamente pentru testare umana. Listarea la bursa din Statele Unite va ajuta Evotec sa faca mai multe achizitii, a adaugat Aldag.Renovis va fi cea mai mare achizitie pentru Evotec de cand compania a cumparat Oxford Assymetry International in decembrie 2000. Producatorul german de medicamente a vandut divizia sa de dezvoltare chimica catre Aptuit pentru 46,4 milioane de euro la inceputul acestui an.Evotec este, de asemenea, in cautarea unui partener care sa dezvolte un medicament impotriva insomniei dupa ce in probele din stagiu mediu pacientii care au luat acest medicament au adormit si s-au trezit mai putin in timpul noptii. Actiunile Evotec au crescut cu 6,6% la 3,40 euro in bursa de la Frankfurt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.