Cine mai avea vreo indoiala ca presedintele Basescu face orice ca sa-si distruga adversarii politici, considerati dusmani, are acum proba la lumina zilei. DNA este folosit ca instrument pentru incriminarea adversarilor politici si acoperirea protejat
Cine mai avea vreo indoiala ca presedintele Basescu face orice ca sa-si distruga adversarii politici, considerati dusmani, are acum proba la lumina zilei. DNA este folosit ca instrument pentru incriminarea adversarilor politici si acoperirea protejatilor. In loc de principala institutie anticoruptie, DNA este o manea prezidentiala cu titlul de Alba ca Zapada. Un rezultat strident al degradarii fara precedent a institutiei anticoruptie este manelizarea ariei calomniei.
Avem niste dusmani, cum procedam? E prima intrebare pe care i-a pus-o Basescu ministrului de atunci al Justitiei, Monica Macovei. Care a dat raspunsul. Ne facem DNA, aranjam ca politicul sa poata opera miscari de procurori, punem sefi zelosi, bagam si o ordonanta prin care sa putem face perchezitie electronica si ascultare de telefoane, de milioane, fabricam dosare. Sau haznale cu noroi pe care le aruncam peste dusmani, in principal peste liberali, la momentul oportun, atunci cand ei cresc in sondaje, iar presedintele scade. Si in perioade electorale.
Reteta lui Macovei a mai cuprins, evident, protejarea dosarelor penale privitoare la Basescu si PD, incuierea lor cu sapte lacate prin sertare, constatarea prescriptiei sau dezincriminarea pe considerente paralele cu procedura penala, adica prin inventii judiciare. Totul si orice ca sa pastram imaculata imaginea presedintelui Basescu si a PD si sa infieram dusmanii poporului, PNL si tot ce misca in frontul antiprezidential - iata deviza DNA. Masurile de politie politica prevazute de justitiara Macovei, care a dus de nas o tara si o Europa cu inocenta ei inchipuita, s-au dovedit eficiente in atingerea scopurilor prezidentiale.
Dar mizeria morala a politiei politice fara precedent, instrumentate de fariseica Monica prin Morari si Tulusi a iesit la iveala. Gratie tenacitatii tanarului ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu. Acum, tinta a razbunarii mafiote din partea servitorilor lui Basescu, indivizi care compromit pana la scandal statutul de magistrat si insasi credibilitatea procurorului ca institutie. Dinspre DNA vine un miros pestilential. Si prezidential. Coada Cotrocenilor bagata in treburile Justitiei a fost taiata de ministrul Chiuariu, prin dispunerea anchetei Inspectiei Judiciare CSM. Motiv pentru care trebuie penalizat. In piata publica.
Niciodata dupa decembrie 1989, Justitia nu s-a aflat intr-un asemenea grad de risc ca sub Basescu. Nimeni nu si-a permis o astfel de politizare. Au fost si in regimul Iliescu suficiente abuzuri de drept, dar nu a existat o asemenea institutionalizare a procuraturii anticoruptie ca politie politica. Vindicativa, chiar la modul ostentativ.
Din sertarele DNA au iesit viermii. Curatenia generala dispusa de ministrul Chiuariu e periculoasa pentru presedintele Basescu si cocolositul PD. Razbunarea lui Daniel Morar e intr-adevar prosteasca, are dreptate ministrul. Un intrigant de telenovela manelista, care minte public si isi bate joc de institutia procuraturii, fapt demonstrat chiar de ancheta Inspectiei Judiciare a CSM. Oricine isi poate da seama ca prin porcaria de a cere urmarirea penala a ministrului Justitiei, Morar vrea sa-si scape pielea. Procurorul-sef al DNA i-a cerut de fapt presedintelui Basescu sa-l suspende din functie pe ministrul Justitiei, pentru ca Tudor Chiuariu sa nu mai apuce sa ceara demiterea lui Morar pe 3 octombrie, la prezentarea raportului CSM. Care pune reflectoarele pe mizeria de la DNA. Orice ar face, presedintele Basescu nu o mai poate musamaliza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.