Administratorul mai multor asociatii de locatari din Iasi, Termo-Service, a dechis peste 4.300 de procese impotriva unor locuitori care nu si-au achitat datoriile la intretinere de peste trei luni, printre datornici numarandu-se si seful Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Pe lista datornicilor figureaza si prim-procurorul Valentin Iordan, seful Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi, cu datorii care insumeaza aproape 3.000 de lei, precum si procuroarea Mihaela Hrituc, care risca sa fie executata silit pentru o datorie de circa 650 lei. Nici seful galeriei clubului de fotbal Politehnica Iasi, Marius ªrainer, nu si-a achitat facturile in ultimele luni, acumuland datorii de peste 1.200 de lei.

Toti au fost somati sa-si achite facturile restante, au refuzat si, ca urmare, au fost actionati in judecata de administratori.

"Poate ca sunt personalitati publice, dar trebuie sa-si achite facturile ca toti ceilalti locatari", a declarat joi, in conferinta de presa, Cristian Andries, directorul Termo-Service.

El a sustinut ca nu va suspenda procesele pana cand facturile restante nu vor fi platite integral. La nivelul intregului oras, Termo-Service are deschise peste 4.300 de procese pentru a recupera de la datornici peste 6 milioane de lei.
Mediafax