Diferentele dintre politicienii de stanga si cei de dreapta au si explicatii stiintifice. Creierul celor de stanga functioneaza diferit de celor de dreapta, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din New York. Aceste diferente
Diferentele dintre politicienii de stanga si cei de dreapta au si explicatii stiintifice. Creierul celor de stanga functioneaza diferit de celor de dreapta, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din New York. Aceste diferente ies in evidenta atunci cand subiectii sunt nevoiti sa improvizeze in situatii neasteptate, si nu neaparat pe subiecte politice. Studiul arata liberalii prezinta o activitate cerebrala mai intensa in cortexul anterior, zona a creierului care se activeaza intotdeauna in momentele in care se impune rezolvarea unui conflict. Aceste persoane, spun expertii, sunt experte in ascunderea reactiilor. Socialistii, mai conservatori, au un profil mai structurat si permanent. Acestia sunt mai putin flexibili in situatiile care impun o schimbare brusca, chiar si atunci cand au fost instruiti in acest sens. Studiul se bazeaza pe descoperirea unui mecanism al creierului uman, numit “managementul conflictelor”. Cercetatorii spun ca niciuna din cele doua forme de a reactiona nu este mai buna decat cealalta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.