Canadienii de la Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au acceptat, ieri, sa poarte discutii cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) pe tema desecretizarii documentelor care stau la baza proiectului de exploatare miniera. In urma unei sc
Canadienii de la Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) au acceptat, ieri, sa poarte discutii cu Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) pe tema desecretizarii documentelor care stau la baza proiectului de exploatare miniera. In urma unei scrisori oficiale adresata de catre ANRM presedintelui companiei, Alan Hill, reprezentantii firmei au spus ca vor lua o decizie in privinta declasificarii acestor informatii „in cel mai scurt timp, dupa intrevederea cu reprezentantii ANRM“. Pana in prezent, nu a fost stabilita o data fixa, sustin surse din companie, citate de NewsIn. Presedintele ANRM, Bogdan Gabudeanu, a explicat ca obtinerea acordului din partea RMGC este singurul mod in care aceste informatii pot fi desecretizate. „Aceasta licenta poate fi considerata un acord comercial, iar incalcarea lui ar costa statul roman un proces“, a mai spus Gabudeanu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.