Potentialul enorm al pietei farmaceutice din Romania a convins Actavis sa investeasca in aceasta tara, prin achizitia Sindan, in 2006, iar dupa o perioada de acomodare cu businessul farmaceutic autohton,compania islandeza vede farma romaneasca la cin
Potentialul enorm al pietei farmaceutice din Romania a convins Actavis sa investeasca in aceasta tara, prin achizitia Sindan, in 2006, iar dupa o perioada de acomodare cu businessul farmaceutic autohton,compania islandeza vede farma romaneasca la cinci miliarde de euro, in 2012."Piata farmaceutica din Romania are un potential de crestere urias.La nivelul ECEA (Europa Centrala si de Est plus Asia-n.red.) industria farmaceutica din Romania este una dintre cele mai expansive, avand o rata de crestere anuala de peste 15%. Dat fiind si nivelul redus al consumului de medicamente pe cap de locuitor din Romania, putem spera ca farma romaneasca sa ajunga la o valoare de 4-5 miliarde de euro in urmatorii cinci ani", a declarat pentru Curierul National Laurentiu Scheusan, Country Manager Actavis Romania.Unul dintre principalii jucatori de pe piata de generice din lume, Actavis crede ca acest segment va evolua constant in urmatorii ani si in Romania."Cresterea pietei mondiale de generice va mai dura o perioada de 5-6 ani, 10% din medicamentele consumate la nivel mondial fiind produse generice", ne-a spus Robert Wessman, CEO al grupului Actavis. Oficialul companiei islandeze considera ca piata mondiala a genericelor va creste, in urmatorii ani, cu 10%, la fiecare 12 luni, acelasi lucru fiind valabil si pentru Romania. "Piata romaneasca de generice se va situa in jurul pragului de 450 de milioane de euro, la sfarsitul acestui an, fata de valoarea de 414 milioane de euro inregistrata in 2006.Per total, genericele reprezinta 31% din piata farmaceutica romaneasca, unul dintre cele mai mari niveluri din toata Europa adica ponderea genericelor la nivel de total piata farmaceutica-n. red.)", a mentionat Laurentiu Scheusan.Actavis Romania este a 14-a companie ca importanta din industria farmaceutica romaneasca, potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania. In primul semestru al acestui an, compania a inregistrat venituri de 56 de milioane de euro, in crestere cu 24% fata de perioada similara a anului trecut. Din totalul vanzarilor inregistrate de Actavis Romania in primele sase luni, 90% au fost reprezentate de vanzarile pe piata interna, adica 50,5 milioane euro, iar restul de 5,5 milioane euro s-au datorat vanzarilor la export. Mai multe detalii despre planurile grupului Actavis, in Romania si la nivel mondial, puteti citi in ziarul de maine.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.