>> Compania austriaca isi consolideaza pozitia pe piata constructiilor din Transilvania si Banat

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de compania Strabag AG Austria prin dobandirea controlului unic direct asup
>> Compania austriaca isi consolideaza pozitia pe piata constructiilor din Transilvania si Banat

Consiliul Concurentei a autorizat concentrarea economica realizata de compania Strabag AG Austria prin dobandirea controlului unic direct asupra SC Antrepriza Reparatii si Lucrari ARL Cluj SA (ARL Cluj). "In urma analizei compatibilitatii tranzactiei notificate cu un mediu concurential normal, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea de concentrare economica nu conduce la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea concurentei pe piata relevanta definita", au declarat oficial reprezentantii Consiliului. Strabag AG, membra a grupului Strabag, este o societate austriaca cu experienta internationala in domeniul constructiilor. ARL Cluj a fost infiintata in anul 1997 ca urmare a reorganizarii fostei regii autonome Administratia Nationala a Drumurilor din Romania. Activitatea principala o constituie constructiile de autostrazi, drumuri, aerodroame si baze sportive, iar activitatea secundara consta in productia si vanzarea de diverse materiale de constructii de drumuri. Societatea are inregistrate puncte de lucru in judetele Cluj, Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Salaj, Satu-Mare si Maramures.
Strabag AG este una dintre cele mai mari firme de constructii din Europa. In ultimii zece ani, compania si-a concentrat investitiile pe pietele emergente, si a achizitionat pachete de actiuni la diverse companii de profil din aceste tari. Doua exemple in acest sens sunt fosta Regie Autonoma de Drumuri si Poduri Timis si exploatarea de cariera de la Poieni, judetul Cluj, principalul furnizor de materiale de cariera pentru constructia autostrazii Transilvania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.