Sistemul turnichetelor, care i-a costat pe stelisti 700.000 de euro, si-a dovedit ineficienta. Cei care au aruncat cu obiecte in teren la meciul cu Rapid nu au fost identificati.

Oficialii Stelei au fost foarte mandri la inaugurarea siste
Sistemul turnichetelor, care i-a costat pe stelisti 700.000 de euro, si-a dovedit ineficienta. Cei care au aruncat cu obiecte in teren la meciul cu Rapid nu au fost identificati.

Oficialii Stelei au fost foarte mandri la inaugurarea sistemului de intrare cu turnichete. Ei au declarat ca au cheltuit aproximativ 700.000 de euro pentru ca identificarea celor care se dedau la acte huliganice sa fie facuta cu acuratete. “De acum incolo, cei care arunca in teren cu obiecte vor fi depistati cu usurinta, pentru ca se va sti cine a stat pe locul de unde s-a aruncat”, spunea Valeriu Argaseala. Conducatorilor stelisti le-a inghetat mai intai zambetul pe buze atunci cand s-au blocat turnichetele. Au rezolvat dupa un timp aceasta problema, astfel ca la Steaua - Rapid sistemul de identificare ar fi trebuit sa functioneze ireprosabil. La inceputul reprizei secunde, rapidistul Bozovic s-a prabusit la pamant, acuzand ca a fost lovit de un surub aruncat din tribune. Steaua risca patru etape de suspendare din aceasta cauza, iar agresorul nu a fost gasit. Noul sistem de ticketing si turnichetele si-au dovedit astfel ineficienta.

Sca narea buletinelor a atras atentia autoritatilor
Clubul de fotbal Steaua a intrat in atentia autoritatilor, riscand o amenda de pana la 50.000 lei (15.000 euro) si retragerea autorizatiei de operator de date private, deoarece, la vanzarea biletelor, colecteaza datele personale ale cumparatorilor fara a le cere acordul. “Aceste date pot fi prelucrate doar in cazul in care persoana vizata
si-a dat in mod expres si neechivoc consimtamantul“, a spus Simona Zamfir, consilier in cadrul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal. Potrivit legii, clubul ar fi trebuit sa obtina de la fiecare suporter in parte un acord semnat, asa cum se practica la contractele de credit cu bancile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.