Comentariul specialistului Formatiunile noroase de pe continent, apartinand unor sisteme frontale, nu se vor indeparta foarte mult de regiunile in care au fost prezente ieri. Mai mult decat atat, cele din zonele aferente Marii Negre par sa p
 Comentariul specialistului Formatiunile noroase de pe continent, apartinand unor sisteme frontale, nu se vor indeparta foarte mult de regiunile in care au fost prezente ieri. Mai mult decat atat, cele din zonele aferente Marii Negre par sa persiste si chiar sa se revi­goreze, asa incat in urmatoarea perioada de timp, cel putin in estul Romaniei, vor mai fi ploi, iar vantul va avea intensificari. Temperatura aerului in nordul, in centrul si in estul Europei va avea valori scazute si chiar o sa mai scada, in timp ce in rest vremea va fi in usoara incalzire. meteorolog Romica Jurca     Azi in tara Bacau 18°C Baia Mare 17°C Brasov 15°C Buzau 19°C Cluj-Napoca 17°C Constanta 16°C Craiova 15°C Deva 18°C Galati 19°C Iasi 18°C Miercurea Ciuc 14°C Oradea 18°C Pitesti 15°C Sibiu 16°C Suceava 14°C Targu-Mures 17°C Timisoara 18°C     La munte Azi (joi): Vremea se va raci accentuat si in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde cerul va fi mai mult noros si, mai ales in cursul zilei, local va mai ploua. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp.
Maine (vineri): Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Orientali si Meridio­nali, unde izolat va ploua slab. Poimaine (sambata): Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Orientali, unde izolat va ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Dimineata si noaptea se va produce ceata.     Bucuresti max.19°C min.7°C Azi (joi): Vremea se va raci accentuat. Cerul va fi temporar noros si trecator vor mai fi conditii de ploaie in cursul zilei. Maine (vineri): Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab pana la mode­rat. Maxima: 20°C, iar minima: 6°C.  Poimaine (sambata): Cerul va fi temporar noros si vor fi conditii de ploaie slaba. Maxima: 22°C, iar minima: 7°C.     Drumetii Poiana Aleu-Pestera Ferice Pornim de la Cantonul silvic Aleu. La 300 m de la curba puternica la stanga a drumului coboram la dreapta si trecem Aleul. In a doua poiana este apa la izvorul "La berbece". Dupa circa 2 km ajun­gem la o confluenta. Parasim drumul, plecand spre N-NV, patrundem intr-o poiana, mergem pe langa firul apei, trecem pe langa cateva casute, trecem si de o sa si ajungem intre Valea Frunzii si Breancului. Strabatem o zona cu abrupturi si cascade si ajungem la un izbuc puternic - Izbucul Breancului - , ce iese din dreapta dintre stancile acoperite de un covor gros de muschi. Poteca trece mai departe, strabate o pa­du­re, trece prin grohotisuri, si langa moara din satul Ferice, pe langa un izbuc, incepem sa urcam o diferenta de nivel de 20 m, ca sa ajungem la Pestera Ferice.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.