Desi ieri liderii PSD au anuntat ca depunerea motiunii este iminenta, se pare ca ea a fost omorata din fasa prin respingerea celor doua ordonante care reorganizau Guvernul. Practic, prin respingerea celor doua ordonante, motiunea va intra in planul
Desi ieri liderii PSD au anuntat ca depunerea motiunii este iminenta, se pare ca ea a fost omorata din fasa prin respingerea celor doua ordonante care reorganizau Guvernul. Practic, prin respingerea celor doua ordonante, motiunea va intra in planul al doilea al dezbaterilor politice.

Ordonanta de Urgenta 25, cea prin care a fost restructurat secretariatul general al Guvernului si agentiile din subordinea premierului a fost respinsa, ieri, de Senat, ca si cea cu numarul 24, de reducere si comasare a ministerelor. Ordonanta de restructurare a ministerelor din Cabinetul Tariceanu II, OUG 24, a fost respinsa cu 62 de voturi impotriva, 2 abtineri si 18 voturi pentru, in timp ce ordonanta cu numarul 25, care modifica schema de organizare a agentiilor si a secretariatului general al Guvernului, a fost respinsa cu 58 de voturi impotriva, 3 abtineri si 17 voturi pentru. In acest caz, Senatul a fost camera decizionala.

Motiunea PSD: '1.000 de zile de haos. Sfarsitul guvernarii de dreapta>>
In acest context, Biroul Permanent National al PSD a omologat, ieri, forma finala a tex tului motiunii de cenzura, care va purta titlul sugestiv de „1000 de zile de haos. Sfarsitul guvernarii de dreapta“, a anuntat, la incheierea sedintei, purtatorul de cuvant al partidului, Cristian Diaconescu.

Oportunitatea motiunii, in discutie
Vicepresedintele PSD a afirmat ca totusi oportunitatea depunerii motiunii va fi rediscutata azi de Comitetul Executiv al partidului. Numai daca decizia adoptata de CEx va fi cea de a duce pana la capat demersul anuntat de Mircea Geoana, se va proceda la strangerea de semnaturi. Lista finala de sprijin pentru motiune ar trebui incheiata pana saptamana viitoare astfel incat documentul sa fie inaintat Parlamentului. Diaconescu a mai spus ca la BPN de ieri nu s-a facut nicio referire, nici de catre presedintele Geoana, nici de altcineva, la eventuale negocieri cu partidele pentru identificarea unor sustinatori ai motiunii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.