Romanii disparuti munceau la o ferma de langa localitatea Bulos, in apropiere de Sevilla. Din cei 32 de imigranti care munceau la aceasta ferma, cei mai multi - 21 - sunt din Mangalia. Alti trei sunt din Constanta, restul din Bucuresti si Giurgiu. E
Romanii disparuti munceau la o ferma de langa localitatea Bulos, in apropiere de Sevilla. Din cei 32 de imigranti care munceau la aceasta ferma, cei mai multi - 21 - sunt din Mangalia. Alti trei sunt din Constanta, restul din Bucuresti si Giurgiu. Ei sosisera in Spania la data de 5 septembrie, fiind condusi de doi indivizi din Bucuresti. „Au fost pusi sa doarma pe pamant, si-au incropit din nailon niste adaposturi, au fost batuti cu sabiile, cu rangile, cu batele si dusi al munca de la 4 dimineata la 11 noaptea“, a declarat Monica Stirbu (foto), consulul general al Romaniei la Sevilla. „Sambata noaptea au fugit, au iesit in autostrada si acolo, dintr-o benzinarie, au spus ca sunt aproape de Sevilla. Le-am dat adresa consulatului nostru si au plecat pe jos oamenii. Au ajuns duminica in Sevilla, pe jos, in jurul orei 1.00, la consulatul nostru“, a mai spus aceasta.

Prefectura Constanta plateste repatrierea
La consulat nu au ajuns toti cei 32 de romani, ci numai 28. Cei patru, care sunt cautati de politie, ar fi fost mutati in alta part e, deoarece ar fi avut divergente puternice cu angajatorii si chiar ar fi fost batuti, conform muncitorilor care au reusit sa fuga. Unul dintre „evadati” a refuzat sa se intoarca in tara, dar ceilalti 27 au decis ca le-a ajuns munca in strainatate. Consulul roman la Sevilla l-a contactat pe prefectul de Constanta, Danut Culetu, pentru a rezolva problema transportului. Ieri, reprezentanti ai Prefecturii Constanta au contactat o firma privata care se va ocupa de repatrierea romanilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.