Lipsa de pregatire corespunzatoare a medicilor conduce la aparitia cazurilor de malpraxis. Desi recunosc acest lucru, doctorii sustin ca multe dintre acuzatii sunt nefondate si abuzive si considera ca este nevoie de o lege care sa le apere drepturil
Lipsa de pregatire corespunzatoare a medicilor conduce la aparitia cazurilor de malpraxis. Desi recunosc acest lucru, doctorii sustin ca multe dintre acuzatii sunt nefondate si abuzive si considera ca este nevoie de o lege care sa le apere drepturile, asa cum si pacientii au. Totodata, acestia se plång de faptul ca bolnavii au devenit extrem de revendicativi.

“Cum sa ne aparam de malpraxisul medical?”. Aceasta este intrebarea de la care au pornit ieri dezbaterile inaintea lansarii unui program national de evaluare, consultanta si asistenta legala specializata pentru medici. In cadrul acestuia, doctorii vor fi instruiti in legatura cu obligatiile impuse de lege in relatia cu pacientii, precum si cu riscurile generate de acuzatiile de malpraxis indreptate impotriva lor. “Daca citim Legea drepturilor pacientilor, orice medic poate fi acuzat de malpraxis. Practic, bolnavii au toate drepturile, iar doctorii nu au nici un drept”, a afirmat prof. dr. Adrian Streinu Cercel. Medicii sunt nemultumiti de faptul ca aceasta categorie profesionala este privita ca fiind nepregatita, corupta si supusa greselilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.