Ultimul testament al lui Luciano Pavarotti, decedat pe 6 septembrie, le priveaza pe fiicele mai mari ale tenorului de suma de 15 milioane de euro, care va reveni exclusiv celei de-a doua sotii a sa, o decizie care a starnit polemici in familie, infor
Ultimul testament al lui Luciano Pavarotti, decedat pe 6 septembrie, le priveaza pe fiicele mai mari ale tenorului de suma de 15 milioane de euro, care va reveni exclusiv celei de-a doua sotii a sa, o decizie care a starnit polemici in familie, informeaza presa italiana de marti, citata de Mediafax. Ultimul testament al tenorului, redactat pe 29 iulie, cu cinci saptamani inainte de moartea sa, a fost citit luni de cei trei avocati ai celei de-a doua sotii, Nicoletta Mantovani.
In timp ce versiunea precedenta, redactata pe 13 iunie si care ramane valabila, distribuie mostenirea in mod egal celor trei fiice ale tenorului provenite din prima sa casatorie, celei de-a doua sotii si fiicei lor in varsta de 4 ani, ultimul testament contine o clauza care priveste proprietatile imobiliare din New York.
Pavarotti i-a lasat mostenire exclusiv Nicolettei Mantovani cele trei apartamente din Central Park, New York, si diverse bunuri printre care se numara tablouri de Henri Matisse, care se ridica la o suma totala de aproximativ 15 milioane de dolari. Tenorul a creat in acest scop, cu doar cateva zile inainte de a muri,
un fond fiduciar.
"Acest lucru ne surprinde", a declarat pentru publicatia La Repubblica avocatul celor trei fiice ale tenorului provenite din prima casatorie, Fabrizio Corsini.
"Noi stiam doar de testamentul precedent, redactat pe 13 iunie, prin care clientele mele primeau partea prevazuta prin lege si prin care Nicoletta Mantovani era numita legatar universal. Lucrurile au luat, insa, o turnura diferita. Vrem sa verificam data la care a fost creat fondul fiduciar si sa cerem o evaluare a patrimoniului", a spus avocatul.
"Daca descoperim un prejudiciu grav, vom pune la punct un plan de restituire a drepturilor celor trei fiice. Vom face acest lucru fara polemici si mai tarziu, deoarece clientele mele nu se grabesc", a spus Corsini.
Averea lui Luciano Pavarotti, care include, printre altele, cateva proprietati imobiliare la New York, in Italia si in Monte Carlo, a fost evaluata de presa italiana la 250 de milioane de lire sterline (368 de milioane de euro).
Tenorul a murit de cancer pancreatic pe 6 septembrie, la varsta de 71 de ani. Pavarotti a fost operat de cancer la New York in iulie 2006, apoi s-a retras la Modena, unde a stat doua saptamani in spital luna trecuta,
inainte de a merge acasa pentru
ultima oara. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.