Existenta unei gene-receptor din nasul femeilor poate explica de ce transpiratia aceluiasi barbat poate sa para ca miroase diferit, depinzand de persoana care miroase, arata un studiu american. Cercetatorii au mai descoperit ca pentru o treime dintr
Existenta unei gene-receptor din nasul femeilor poate explica de ce transpiratia aceluiasi barbat poate sa para ca miroase diferit, depinzand de persoana care miroase, arata un studiu american. Cercetatorii au mai descoperit ca pentru o treime dintre oameni transpiratia masculina nu are miros. iii"Este pentru prima data cand un receptor olfactiv uman este asociat cu modul in care sunt percepute mirosurileiii", a declarat autorul studiului, Hiroaki Matsunami, de la Universitatea Duke din Carolina de Nord. Cecetatorii au analizat substanta androstenon, un feromon sexual masculin care apare atunci cand organismul descompune hormonul sexual masculin, testosteronul. Androstenonul se gaseste in transpiratia ambelor sexe, dar in cea a barbatilor se gaseste in concentratie mai mare. Modul in care oamenii percep mirosul acestei substante depinde de gena-receptor olfactiv numita OR7D4. iii"Se stia deja ca oamenii percep in mod diferit androstenonul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.