Fostii secretari de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog si Cosmin Popescu, numiti in functie de Partidul Democrat, au ramas acum si fara serviciul din cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia.

Dupa ce au fost schimbati din functiile de demnitari, cei doi au revenit la fotoliile detinute inainte, de juristi, numai ca ieri directorul general al SNLO a decis sa-i suspende. Alaturi de cei doi a mai ramas fara serviciu si Dan Gavrilescu, presedintele organizatiei de tineret a PD Gorj. Toti trei au fost trimisi in judecata de DNA pentru fapte de coruptie savarsite in legatura cu serviciul.

"Incepand de astazi (n.r. - ieri), Ionel Mantog, Cosmin Popescu si Dan Gavrilescu au contractul individual de munca suspendat pana cand isi vor rezolva dosarele penale", a declarat Eugen Davidoiu, directorul general al SNLO. Acesta mai spune ca cei trei au calitate de inculpati, fiind judecati pentru fapte de coruptie, si, ca atare, potrivit Codului Muncii, au fost suspendati din functiile detinute. Astfel, incepand de ieri, Ionel Mantog nu mai este momentan la BATS Rovinari, Cosmin Popescu este suspendat de la  BATS Motru, iar Dan Gavrilescu - de la UVA Rovinari. Dintre cei trei, doar fostul secretar de stat Cosmin Popescu a declarat ca-l va da in judecata pe directorul general al SNLO.