Pentru multi dintre telespectatorii care frecventeaza supermarketurile ca pe biserici se pare ca drumul spre o viata satula e pavat cu E-uri cancerigene.
Despre chestiile cancerigene se birfeste ca despre orice alta noutate. Telefonia mobila, ardeii grasi, salamul si brinzeturile rascoapte, perna cu fulgi si termometrele, buretele si pestele congelat, viata de noapte si polistirenul, toate pot fi cancerigene si pot prilejui o placuta discutie despre soarta, esenta vietii sanatoase, dieta sau alte canoane trecatoare ale unei existente tihnite. Am vazut octogenare in supermarket care birfeau ciocolata, suspectind-o c-ar fi cancerigena. Imbibat cu aceste prejudecati am privit cu nesat, pe Euforia TV, vreo douazeci de minute dintr-o discutie intre cucoane dedicata E-urilor, sanatatii trupesti si altor fineturi, destul de obscure, recunosc, pentru mintea unui barbat. Dna Danila modera, de fapt incerca sa-si tempereze cochetariile naziste cu care o soma pe o specialista in alimentatie sa-i arate care dintre produsele insirate pe o masa sint naturale si care nu. De pe o canapeluta, coana Bahmuteanu se simtea datoare sa reia un mit urban cu priza la public, stiti, chestia aia cu mortii gasiti intacti la deshumare din cauza faptului ca E-urile alimentare le-au conservat trupul in mormint. Domíle, la cit de grijulii sint cuconitele astea cu silueta si la cit de atente se arata fata de calorii, o solutie pentru o viata sanatoasa cred c-ar fi calugaria.