O replica data de Razvan Vasilescu in rolul sefului de gara Doiaru din "California Dreamin' (nesfarsit)" a iesit pe primul loc intr-un sondaj online despre cele mai tari replici din filmele romanesti post-decembriste, in care au votat
O replica data de Razvan Vasilescu in rolul sefului de gara Doiaru din "California Dreamin' (nesfarsit)" a iesit pe primul loc intr-un sondaj online despre cele mai tari replici din filmele romanesti post-decembriste, in care au votat peste 1.000 de vizitatori ai site-ului cinemagia.ro.

Site-ul a propus spre vot cinefililor zece replici din noua productii romanesti de dupa Revolutie, dintre care doua in regia lui Corneliu Porumboiu si alte doua in regia lui Nae Caranfil. Un numar de 1.030 de oameni au votat in sondajul online, timp de doua luni si jumatate, informeaza cinemagia.ro.

Cele mai multe voturi - 368 - a strans o replica din "California Dreamin' (nesfarsit)", in regia regretatului Cristian Nemescu. "Fuck USA, Fuck NATO, Fuck Bill Clinton si p'aia de la Bucuresti. Asta e gara mea! Check point! You need custom papers; n-aveti, nu treceti!", ii spune Doiaru capitanului Jones (Armand Assante), seful operatiunii de transport de armament strategic pentru o interventie americana in Kosovo.

A doua replica in top este din "Filantropica", in regia lui Nae Caranfil: "Mana care nu spune o poveste nu primeste pomana!". Aceasta a avut 145 de voturi.

Pe locul trei se afla o replica din "Balanta" lui Lucian Pintilie, cu 101 voturi: "Daca se naste normal, il omor!", puternica doar in context. Intr-o lume intoarsa pe dos ca cea comunista, un copil care se naste normal ar fi o "anomalie".

Un numar de 91 de voturi a adunat o replica din "A fost sau n-a fost?", in regia lui Corneliu Porumboiu: "Am facut si noi revolutie cum am putut", declara Emanoil Piscoci (Mircea Andreescu) la emisiunea lui Jderescu (Teodor Corban) de la un post tv din Vaslui.

Pe locul imediat urmator s-a situat o replica din aceeasi "Filantropica": "Viata e complexa si are multe aspecte", aleasa de 72 de vizitatori ai site-ului.

In top a intrat cu 68 de voturi si o replica din "Moartea domnului Lazarescu", reprezentativa pentru filmul lui Cristi Puiu: "Pe asta il duci la Filaret, operat repede si salvat, ca sa poata dupa aia sa moara acasa de cancer".

Pe urmatoarele locuri se afla replici din "Visul lui Liviu" (Corneliu Porumboiu), "E pericoloso sporgersi" (Nae Caranfil), "Ramanerea" (Laurentiu Damian) si "Hartia va fi albastra".Mediafax


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.