Presedintele Consiliului Fundatiei Sasilor Transilvaneni din Germania
Fundatia Sasilor Transilvaneni din Germania a oferit Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" gospodaria cu numarul 438 din localitatea Saschitz, judetul Mures, datata di
Presedintele Consiliului Fundatiei Sasilor Transilvaneni din Germania
Fundatia Sasilor Transilvaneni din Germania a oferit Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" gospodaria cu numarul 438 din localitatea Saschitz, judetul Mures, datata din 1828-1829, situata in prezent in situl UNESCO Saschitz.

Constructia este deosebita datorita modului de executie si de amplasare a anexelor gospodaresti. Nucleul patrimoniului muzeal il constituie o donatie fara precedent din partea presedintelui Consiliului Fundatiei Sasilor Transilvaneni din Germania, Hans-Christian Habermann. Aceasta este alcatuita din piese extrem de valoroase (piese ceramice, tesaturi, documente), care vor reconstitui interiorul casei satesti. Pentru promovarea traditiilor sasesti, Jurnalul National il declara pe Hans-Christian Habermann "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.