Medaliat cu bronz la turneul final al CM de juniori din Australia, Iosif Lovas (45 de ani) ne-a marturisit cum dragostea pentru Eva Ferenczi l-a scos din circuitul echipei nationale.

Portarul Iosif Lovas a promovat cu UTA si a ajuns pana in semifinalele CM de juniori din Australia, ambele performante petrecute in 1981. Cu Lovas printre titulari, evolutia romanilor la Melbourne a fost aproape perfecta, ei fiind invinsi abia in semifinale de RFG, dupa un gol inscris de nemti in minutul 102. In finala mica, pentru locurile 3-4, Romania a invins Anglia cu 1-0 si a obtinut medalia de bronz, cea mai importanta performanta obtinuta de o echipa romaneasca la acel nivel. Golgeterul echipei noastre a fost Romulus Gabor, care a fost desemnat apoi fotbalistul numarul unu, fiindu-i atribuit trofeul „Balonul de Aur“ de catre Addidas-France Football. La precedenta editie a CM de juniori, laureat a fost chiar argentinianul Diego Maradona.

O diploma si 10.000 de lei pentru un bronz la CM
Fostul international Iosif Lovas ne-a povestit cateva dintre peripetiile componentilor acelei gener atii de aur. “La inapoierea de la Melbourne, in avion, Romica Gabor era putin pilit. La un moment dat l-am auzit ca intreaba insistent de ce compania de transport nu a pus vagoane de dormit la avioane”, se amuza fostul international.