In urma accidentului, fostul campion mondial de raliuri, fiul sau de 5 ani si doi prieteni de familie au decedat.Colin McRae obisnuia sa zboare
si cu masina de raliuri Fostul campion mondial de raliuri Colin McRae si-a pierdut viata intr-un accident de elicopter, produs in Scotia. Alaturi de pilot si-au mai pierdut viata fiul sau de 5 ani, Johnny, si alte doua persoane, prieteni de familie. Potrivit „The Times", McRae pilota elicopterul Squirrel, aflat in proprietatea sa, si se indrepta spre resedinta sa din Jerviswood, regiunea Lanarkshire. Agentul lui McRae, Jean-Eric Freudiger, a confirmat ca sotia lui McRae, Alison, si fiica acestora, Hollie, de 9 ani, nu se aflau la bordul elicopterului, dupa ce politia a avut probleme cu identificarea cadavrelor carbonizate. Colin McRae a fost primul britanic care a cistigat Campionatul Mondial de raliuri, in 1995, pe un Subaru, la mare lupta cu Carlos Sainz, pe care l-a invins in ultima etapa. El a cistigat 25 de Mari Premii, record la acea vreme, si a incheiat de 42 de ori pe podium in cursele din cadrul CM de raliuri. S-a retras din competitie, desi avea numai 39 de ani. Fostul campion mondial avea un brevet de pilot si se deplasa in mod regulat cu elicopterul. Britanicul a experimentat si alte sporturi auto, concurind la rally-raidul Dakar si in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans. Finlandezul declara inaintea accidentului ca se afla in discutii cu o echipa importanta pentru a reveni in 2008 in Campionatul Mondial de Raliuri.

Notorietatea lui Colin McRae i-a facut pe producatorii de jocuri video sa-i exploateze imaginea. De numele pilotului britanic se leaga una dintre cele mai de succes serii de jocuri scoase pe piata inca din anii ’90.