O DEFINTIE ATROCE a talentului: bolnavii care n-au talent la suferinta, care nu sufera convingator. Unii, cu boli vindecabile, se manifesta impresionant, ca intr-o scena de film a unui mare regizor, in vreme ce vizavi de paturile lor din spital bolna
O DEFINTIE ATROCE a talentului: bolnavii care n-au talent la suferinta, care nu sufera convingator. Unii, cu boli vindecabile, se manifesta impresionant, ca intr-o scena de film a unui mare regizor, in vreme ce vizavi de paturile lor din spital bolnavi incurabil si cu dureri de nedescris se sting banal. Candva, intr-un spital, in aceeasi camera cu mine, un tanar cu ficatul terminat a tusit si tot a tusit, pana ce l-am rugat sa se potoleasca, fiindca nu puteam sa adorm. Si tanarul m-a ascultat, n-a mai tusit. Nu tusea, domnule, mi-a spus medicul care a venit sa constate decesul, bietul baiat murea.


TENORUL ORB. Andrea Bocelli ii explica unui reporter vizaviul sau cu succesul tot mai mare in cariera: Te obisnuiesti si cu urcatul dealului. Nu cunosc o alta intelegere mai profunda a izbanzii in arta ca aceasta zicere din proverbele taranului. Succesul privit ca o consolare in calvar.


LA CELALALT POL, toata filozofia manelelor in versul "Dau cu spritua€™, dau cu spritua€™/ Pana m-apuca sughitua€™!" Ce ar fi mai mult? Poate: Dau cu berea, dau cu berea/ Pana imi plezneste fierea. Sau poate: Dau cu tuica, dau cu tuica/ Pana ma ingroapa muica. Autodistrugerea, ca apogeu al unei nesfarsite fericiri tampe.


UN INS MORAL, care nu-si insala niciodata amanta. Ideea ar fi ca loialitatea se motiveaza doar in cuprinsul contractului de iubire, cel familial avand alte indreptatiri.


PICTORUL TIGAN N. a fugit tocmai in America de Sud ca sa fie numai pictor, nu si tigan. Acolo a descoperit insa ca intereseaza numai ca pictor tigan, nu ca simplu pictor. Galeristii ii puteau vinde tablourile doar cu legenda celui care s-a dus la capatul lumii ca sa-i piarda destinul urma. Totusi, ii spun, ai revenit in Romania, unde nu te mai stie nimeni in nici un fel. Acum sunt un tigan batran, care nu mai e nici pictor si nici tigan, fiindca peste toate e batranetea.


SUPERBOGATII nostri nu pot sa spuna, chiar de-ar vrea, cum au facut primul milion de dolari, fiindca nu stiu care din milioane, din tunul de zeci de milioane cu care si-au inceput viata de bogati, a fost primul.


AM PLECAT SCURT si fara explicatii chiar in clipa in care gazda imi  pomenea numele intre invitatii de vaza ai serii, si apoi, cand ar fi fost sa ma scuz si sa ma explic, am amanat scuzele si explicatiile pana ce persoana, care ar fi fost sa se simta jignita de disparitia mea, a rupt orice relatie. Si bine a facut, fiindca adevarul ar fi fost mai suparator decat orice minciuna. O banala cauza stomacala iti poate da peste cap o prietenie, deoarece coboara in vulgar cea mai solemna ceremonie. La nivel  foarte inalt, o scapare in pantaloni poate afecta grav relatiile dintre doua state. Istoria nu pomeneste nici o pricina penibila, de genul celei care m-a incercat pe mine la seara muzeala desfasurata intr-un lacas cu toaleta in reparatii, deoarece nici un popor n-o sa admita ca i s-a jucat soarta pe o indigestie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.