Credem ca am gasit persoana potrivita cu care sa ne impartim tot restul vietii si ne oficiem relatia prin casatorie. Numai ca, dupa ce trece si luna de miere, oricat de mult s-ar iubi, cei doi parteneri au de a face cu realitatea dura a unei relatii
Credem ca am gasit persoana potrivita cu care sa ne impartim tot restul vietii si ne oficiem relatia prin casatorie. Numai ca, dupa ce trece si luna de miere, oricat de mult s-ar iubi, cei doi parteneri au de a face cu realitatea dura a unei relatii care de-abia atunci incepe sa se cladeasca.

„...Si au trait fericiti pana la adanci batraneti”. Stiti foarte bine ca acesta este un citat dintr-o poveste, dar trebuie sa recunoasteti ca cel putin o data in viata v-ati dorit o relatie de poveste. Numai ca in viata de zi cu zi, aceasta poveste se poate transforma intr-un film horror. Vreti sa credeti ca dragostea va va ajuta sa treceti peste obstacole. Si o va face, dar nu va este atat de usor cum credem inainte de casatorie. „Gardianul” va exemplifica sapte probleme care pot interveni in casnicie si va ofera si unele solutii.

1. Va uitati la persoana de langa dumneavoastra si va intrebati: Este cu adevarat persoana potrivita? Vom sta impreuna toata viata?

Inainte de casatorie, credem ca atata timp cat alegem persoana potrivita, vom fi fericiti pana cand moartea ne va desparti. Numai ca ne dam seama dupa luna de miere, sau chiar mai inainte, ca, oricat de minunata ar fi persoana de langa noi, nu ne face fericiti in fiecare moment din viata noastra. Si ajungem chiar sa gandim ca ne-am grabit prea mult sa ne casatorim. „Intr-adevar exista un soc al casatoriei. Brusc, peste noapte chiar, avem alt statut social si incepe sa conteze foarte mult relatia cu rudele, casa, salariul, economiile. Incepem sa platim impreuna impozitele si sa avem grija de casa”, a explicat psihologul Hanibal Dumitrascu. Toate aceste lucruri ne fac sa credem ca nu am ales persoana potrivita, fara sa ne gandim ca oricine ar fi in locul sau, situatia ar fi aceeasi. Uitam foarte repede sintagma „la bine si la rau” si ne asteptam ca totul sa fie usor. Trebuie sa invatam ca viata in doi nu este o destinatie, ci o lunga calatorie. Este greu, frustrant chiar, dar daca invatam sa convietuim, poate sa devina chiar mai frumos decat in povesti. „Sigur, exista si persoane care realizeaza dupa casatorie ca nu se potrivesc. Casatoria presupune anumite ingradiri, pe care suntem dispusi sa le acceptam. Nu mai avem dreptul sa facem tot ce ne trece prin cap. Mai conteaza si celalalt”, a mai adaugat psihologul Hanibal Dumitrascu.

2. Va fi mai greu decat va imaginati

Oamenii ne spun deseori ca o casnicie presupune multa munca de intelegere. Ne gandim ca este vorba despre multa rabdare atunci cand partenerul uita sa faca o treaba casnica, dar cu siguranta va intelege atunci cand i se va atrage atentia. Aceasta gandire nu reprezinta nimic mai mult decat o naivitate. Nu veti schimba decat foarte greu sau deloc un obicei al partenerului. Fiecare persoana este complicata. Putine sunt cuplurile in care partenerii se invata sa faca lucrurile asa cum ii plac celuilalt. Este singura solutie, ca si cum ai invata o materie la scoala. Iar momentul casatoriei nu inseamna ca ati terminat. E ca si cum ati fi intrat la liceu. Asta pentru ca de cate ori ati mai invatat cate ceva, partenerul se va schimba un pic, la fel ca si dumneavoastra, de altfel.

3. Cateodata va veti culca suparati si, probabil ca, va veti trezi si mai suparati

Cei care sustin sintagma „Nu fi niciodata nervos” sau „Nervii ii lasi la serviciu” nu stiu, probabil, care este atmosfera cand doi soti ajung sa se certe.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.