Romania intra direct in Liga Campionilor pe cale oficiala

Romania va avea o echipa direct in grupele Ligii Campionilor, in sezonul 2008/2009, potrivit anuntului oficial venit de la UEFA. "Clasamentul are la baza rezultatele din precede
Romania intra direct in Liga Campionilor pe cale oficiala

Romania va avea o echipa direct in grupele Ligii Campionilor, in sezonul 2008/2009, potrivit anuntului oficial venit de la UEFA. "Clasamentul are la baza rezultatele din precedentele cinci sezoane, 2002/2003 si 2006/2007, si va folosi la stabilirea echipelor care vor intra in editia 2008/2009 a Ligii Campionilor si Cupei UEFA. Romania a urcat trei locuri pina pe sapte si va avea o intrare automata in grupele Ligii Campionilor", a scris site-ul oficial al forului continental, titrind "Romania, rasplatita pentru cresterea coeficientului UEFA". Astfel, cistigatoarea titlului in Liga I va primi garantat sase milioane de euro si va accede direct la masa bogatilor, in timp ce ocupanta locului secund va disputa un tur preliminar. Totodata, alte patru echipe din Liga I vor merge in Cupa UEFA.

600 de jandarmi la Steaua-Rapid

Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti a detasat peste 600 de jandarmi la derby-ul Steaua-Rapid. De asemenea, BGS Divizia de Securitate va avea pentru acest meci 500 de agenti. Suporterii echipei Steaua vor fi dispusi in tribuna 0, tribuna I, tribuna a II-a, peluza I si peluza a II-a, partea dinspre tribuna a II-a, iar accesul in stadion se va face prin portile nr. 1 si 2 in complexul sportiv. Gruparii Rapid Bucuresti i-au fost repartizate 1.400 bilete la peluza a II-a, partea dinspre tribuna I, care vor fi distribuite suporterilor de catre club. Suporterii rapidisti vor avea acces in stadion prin poarta 4. Publicul va intra pe stadion incepind cu ora 17.30, pe baza de bilete, acreditari de presa si invitatii, emise de FC Steaua. Comercializarea bauturilor alcoolice in zona stadionului va fi interzisa in ziua meciului, incepind cu ora 14.00.

Becali il ameninta pe Copos cu bataia propriilor fani

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat vineri ca patronul Rapidului, George Copos, trebuie sa stea in tribuna la derby-ul de duminica, alaturi de suporteri, si ca finantatorul rapidist risca sa fie batut de fani daca echipa sa va pierde in Ghencea. "Locul lui George Copos este in tribuna, acolo sa stea. Vrea sa faca comunistul d-astea? Poate il bat rapidistii dupa ce le dam noi mai multe duminica", a declarat Gigi Becali.

Patronul Rapidului, George Copos, a anuntat ca la meciul dintre Steaua si Rapid va sta la tribune, desi initial ceruse doua loje. George Copos a mai spus ca va lua loc in tribuna, linga suporterii giulesteni, pentru ca nu vrea sa priveasca meciul alaturi de "haiducul Gigi Becali". Referitor la faptul ca George Copos l-a acuzat ca i-a dat bani directorului general al lui Dinamo, Cristi Borcea, dupa meciul din campionatul trecut cu cei de la CFR Cluj, finantatorul Stelei a spus in gluma: "Ii dau si lui (n.r. - George Copos) bani daca vrea. Ma inteleg cu el sa vad cit vrea pentru meciul asta (n.r. - Steaua-Rapid)". Altfel, intrebat daca vrea sa recupereze tricoul in care antrenorul Stelei, Gheorghe Hagi, a jucat la gala sa de retragere de la George Copos, Becali a spus: "Eeee! Dau eu bani pentru un tricou acum? 30.000 de dolari? Simbolul Stelei e chiar la Steaua, chiar in persoana. Nu mai e nevoie de nici un tricou".

Farul cere garantii financiare pentru fanii clujeni

Oficialii clubului Farul Constanta au conditionat prezenta in tribune a suporterilor echipei CFR Cluj, la partida dintre cele doua formatii, de o garantie financiara pe care va trebui sa o depuna conducerea gruparii clujene. Directorul tehnic al echipei Farul, Ion Marin, sustine ca aceasta masura a fost luata pentru a acoperi eventualele daune provocate de suporteri si va fi aplicata tuturor echipelor din Liga I. "Am discutat cu cei de la CFR Cluj si le-am cerut garantii financiare, iar dinsii au fost de acord cu cererea noastra, una pe care, de altfel, o inaintam fiecarei echipe vizitatoare. In urma unui proces- verbal ce va fi intocmit, CFR Cluj va plati o anumita suma pe care le-o vom inapoia dupa meci, in cazul in care nu vor fi incidente. Momentan nu ne-au comunicat de citi suporteri vor fi insotiti", a declarat Marin. Inaintea partidei FC Farul-Ceahlaul Piatra Neamt, din cadrul etapei a V-a a Ligii I, conducerea clubului constantean ceruse suma de 2.000 euro, insa oficialii nemteni nu au fost de acord cu aceasta solicitare, motiv pentru care nu a fost permis accesul nici unui suporter al Ceahlaului la respectiva partida.

Nocturna si la Galati

Directorul general al Otelului Galati, Marius Stan, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca lucrarile pentru constructia nocturnei stadionului se vor finaliza in maximum trei luni, iar spectatorii se vor simti atunci ca pe arenele europene. "In maximum trei luni, nocturna stadionului va fi gata. In decembrie se preconizeaza sa fie data deja in folosinta.Vor veni la meciuri la o ora normala, asa cum se intimpla peste tot, iar vara vor scapa de caldurile insuportabile, atit suporterii, cit si jucatorii. Este o investitie mai mult decit necesara pentru Otelul", a declarat Stan. Nocturna stadionului Otelul va costa clubul galatean un milion de euro, bani care vor fi investiti din fondurile clubului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.