Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto a promis vineri ca va reveni din exil la 18 octombrie, pentru a participa la alegerile legislative ce vor avea loc la sfirsitul anului sau la inceputul lui 2008, a anuntat partidul sau, Partidul


Fostul premier pakistanez Benazir Bhutto a promis vineri ca va reveni din exil la 18 octombrie, pentru a participa la alegerile legislative ce vor avea loc la sfirsitul anului sau la inceputul lui 2008, a anuntat partidul sau, Partidul Popular din Pakistan (PPP), relateaza AFP. Bhutto a aratat insa ca nu stie daca regimul presedintelui Pervez Musharraf va prezenta probe in justitie impotriva sa astfel incit sa-i impiedice participarea la alegeri. Bhutto este acuzata de coruptie, insa a precizat ca, spre deosebire de fostul premier Nawaz Sharif, nu a fost condamnata in acest dosar. Sharif a fost arestat imediat dupa revenirea sa in Pakistan, la inceputul acestei saptamini, el reintorcindu-se, in aceeasi zi, in exilul din Arabia Saudita. In schimbul sustinerii influentului PPP pentru Musharraf la prezidentiale, Bhutto, care traieste in exil din 1999, ii cere presedintelui sa renunte la functia militara, dar si sa i se acorde anumite prerogative, printre care cel de dizolvare a Parlamentului. (R.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.