Caz - Un barbat de 52 de ani se lupta cu anorexia Are 52 de ani si 46 de kilograme. Alain G. sufera de anorexie. Totul a inceput in urma cu 30 de ani, pe cand era student la Medicina si a contractat virusul hepatitei B intr-un laborator al facul
Caz - Un barbat de 52 de ani se lupta cu anorexia Are 52 de ani si 46 de kilograme. Alain G. sufera de anorexie. Totul a inceput in urma cu 30 de ani, pe cand era student la Medicina si a contractat virusul hepatitei B intr-un laborator al facultatii.   Alain G. se simte ca intr-o carapace. S-a izolat din cauza suferintei atroce. De 30 de ani, viata sa se reduce la o singura obsesie: anorexia. Boala ii ia mintile, dar si corpul. La 1,75 m inaltime e numai piele si os. Are 46 de kilogramea€¦ Osteoporoza si multiple fracturi. A ramas fara par. Fara dinti din cauza varsaturilor zilnice. A fost internat de nenumarate ori. In principal din pricina tentativelor de suicid. Numai in ultima luna a incercat de cinci ori sa-si curme viata. In cocheta sa garsoniera pariziana, decorata cu gust si ingrijita meticulos, barbatul are alaturi doar un suflet: catelusa Craquotte ("Gogoasa").   Alain isi marturiseste suferintele intr-un articol publicat de AFP: "Viata mea inseamna un gol imens, dar, paradoxal, eu insumi creez acest vid. Chinul a inceput la varsta de 21 de ani, in urma unei hepatite B pe care am contractat-o intr-un laborator, in anul doi de medicina". Dupa ce a fost diagnosticat cu hepatita, Alain a scos la suprafata o alta suferinta: anorexia. La inceput, tulburarea se manifesta prin refuzul alimentelor, apoi au inceput crizele de bulimie. "Puteam sa stau nemancat 4, 5, 6 zile, apoi ma indopam, stiind ca dupa aceea pot sa regurgitez totul", povesteste Alain. De 30 de ani regimul sau este acelasi: "O portocala de dimineata, un mar sau doua la pranz, iar seara putina paine cu jambon sau cu legume. Apoi varsaturilea€¦". Este ceva care sa-i faca placere? "In afara de cele doua ore de mers pe jos zilnic, nu imi amintesc sa-mi fi placut ceva. Nu ma pot bucura de nimic", se destainuie Alain.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.