De maine - Incepe mult-asteptata reforma De maine se da startul campaniei de aderare la sistemul de pensii private obligatorii pentru toti salariatii intre 18 si 35 de ani. Vom fi bombardati, pe strada, la televizor, la radio sau in zia
De maine - Incepe mult-asteptata reforma De maine se da startul campaniei de aderare la sistemul de pensii private obligatorii pentru toti salariatii intre 18 si 35 de ani. Vom fi bombardati, pe strada, la televizor, la radio sau in ziare, de oferte pentru fondurile de pensii private. Este vorba de pilonul II al sistemului de pensii, adica pensii private obligatoriu. Vom plati 2% din salariul lunar unui fond de pensii, dar asta nu inseamna ca vom primi mai putini bani pe statul de plata, pentru ca acesti 2% se iau din contributia pe care o plateam statului. Statul ne-a dovedit pana acum ca nu poate da pensii decente contribuabililor, iar rolul pilonului II este de a le asigura salariatilor din Romania un venit mai consistent.   ATENTIE. De maine, romanii nu au de facut decat sa cantareasca cu grija ofertele care vor veni din toate partile. Administratorii fondurilor de pensii private obligatoriu vor lucra la fel ca in cazul asigurarilor: vor trimite pe teren agenti care, in schimbul unui comision, trebuie sa faca "munca de convingere" pentru a va obtine semnatura. Poate ca 2% dintr-un salariu romanesc nu este o suma importanta, dar 2% din salariile a aproape 2.500.000 de contribuabili (cat se estimeaza ca vor fi anul viitor) reprezinta o miza tentanta. Din declaratiile firmelor implicate in aceasta afacere se contureaza cifra de 250.000 de agenti de marketing care-i pandesc pe contribuabili cu ofertele lor. Nu trebuie sa va grabiti, insa. Puteti sa va alegeti fondul de pensie pana in ianuarie 2008 si nu aveti voie sa faceti decat o singura alegere. Altfel, veti intra in "loterie", adica veti fi repartizat in mod aleatoriu unui alt fond de pensii.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.