"Consiliul Mondial al FIA a retras echipei McLaren-Mercedes toate punctele din Campionatul Mondial al constructorilor 2007, iar echipa nu va putea sa mai marcheze puncte in cursele ramase din acest sezon. Pe langa aceasta, echipa va trebui sa plateas
"Consiliul Mondial al FIA a retras echipei McLaren-Mercedes toate punctele din Campionatul Mondial al constructorilor 2007, iar echipa nu va putea sa mai marcheze puncte in cursele ramase din acest sezon. Pe langa aceasta, echipa va trebui sa plateasca o amenda de 100 de milioane de dolari", se mentioneaza in comunicatul FIA. Si cum McLaren s-a impus intr-o serie de curse in acest an, echipa germano-britanica va scoate din visterie pentru plata amenzii putin peste 30 de milioane de dolari, restul de bani fiind cei care i s-ar fi cuvenit din partea FIA pentru succesele din Marele Circ. Pe de alta parte, "tinand cont de circumstantele exceptionale care au determinat FIA sa acorde imunitate pilotilor Fernando Alonso si Lewis Hamilton, precum si ca recompensa a colaborarii lor, in urma careia au fost aduse elemente si probe noi, nu va exista o retragere de puncte impotriva acestora in topul mondial al pilotilor", se mai mentioneaza in comunicat. De altfel, ca o ironie a sortii, staff-ul McLaren-Mercedes a fost chemat pentru a doua oara in fata Consiliului Mondial al FIA in urma dezvaluirilor campionului mondial Fernando Alonso. Pilotul iberic a recunoscut saptamana trecuta faptul ca a avut cunostinta inca de la inceputul sezonului de secretele reglajelor monoposturilor F2007 pilotate de rivalii de la Ferrari, Kimi Raikkonen si Felipe Massa. Interventia spectaculoasa a lui Alonso, pus sub presiunea FIA, care i-a promis clementa in schimbul informatiilor, dar l-a si amenintat cu "grave consecinte" pentru o tacere culpabila, a permis forului international sa reia afacerea de spionaj industrial de la prima instanta, dupa ce se ajunsese deja la apel, deoarece initial, din lipsa de probe concludente, McLaren n-a fost sanctionata. FIA a mai anuntat dupa sedinta fulminanta de joi ca echipa germano-britanica este obligata in decembrie sa prezinte unei Comisii Tehnice monopostul pentru sezonul viitor, pentru a fi analizate noutatile pentru 2008, fiind suspectata ca si-ar fi insusit unele inovatii Ferrari. Altfel, maine va avea loc Marele Premiu al Belgiei, in care Ferrari va porni din postura de nou lider al clasamentului constructorilor, cu 143 de puncte, iar McLaren-Mercedes va avea doar satisfactia de a-si urmari la lucru cei doi piloti, Hamilton si Alonso.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.