Abia propulsat la sefia Guvernului de la Moscova, fostul director al Serviciului Federal de Supraveghere Financiara din cadrul Ministerului de Finante rus, Viktor Zubkov, are in vedere functia suprema in stat. Intrebat, ieri, daca poate accede la fun
Abia propulsat la sefia Guvernului de la Moscova, fostul director al Serviciului Federal de Supraveghere Financiara din cadrul Ministerului de Finante rus, Viktor Zubkov, are in vedere functia suprema in stat. Intrebat, ieri, daca poate accede la functia suprema in stat, Zubkov a declarat: "Daca reusesc sa realizez ceva in aceasta functie, nu exclud acest scenariu". Afirmatia a fost exploatata de presa rusa, fiind corelata cu posibilitatea ca presedintele Vladimir Putin sa isi pregateasca, astfel, revenirea la Kremlin. "Zubkov (...) poate sustine alegerile printr-o campanie anticoruptie. Aceasta problema este foarte importanta, (...) la fel cum Cecenia" si lupta impotriva terorismului au fost pentru alegerea actualului lider de la Kremlin, comenteaza cotidianul rus Kommersant in acest sens, apreciind ca, daca viitorul premier va fi ales presedinte, "este foarte putin probabil ca el sa candideze si in 2012". Zubkov a fost nominalizat, miercuri, in functia de premier al Rusiei, presedintele Putin explicand acceptarea demisiei Cabinetului Fradkov prin faptul ca era "necesar" sa numeasca un Guvern mai potrivit sa organizeze campaniile electorale pentru legislativele din decembrie, anul acesta, respectiv pentru prezidentialele programate pentru martie, anul viitor. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a recurs la acelasi argument, declarand ca demisia Guvernului Fradkov se inscrie in cadrul "procesului constitutional" ce vizeaza "garantarea continuitatii" in perioada electorala. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.