„Le acordam un termen de 20 de zile, incepand cu 25 august, sa paraseasca teritoriul italian si sa evacueze taberele de nomazi de pe tot teritoriul tarii. In caz contrar, in fiecare luna va avea loc un atentat intr-o alta tabara, cu consecinte
„Le acordam un termen de 20 de zile, incepand cu 25 august, sa paraseasca teritoriul italian si sa evacueze taberele de nomazi de pe tot teritoriul tarii. In caz contrar, in fiecare luna va avea loc un atentat intr-o alta tabara, cu consecinte chiar mai grave decat la Livorno“, a avertizat gruparea, intr-o scrisoare trimisa catre doua publicatii italiene.

In noaptea de 10 spre 11 august, patru copii romani de etnie rroma au murit in incendiul izbucnit intr-o tabara improvizata in zona industriala a orasului Livorno. Parintii acestora au fost arestati pentru neglijenta, dar ei sustin ca sunt nevinovati. De altfel, parintii victimelor au declarat de la inceput ca au fost agresati si ca focul a fost pus de o mana criminala. Desi ancheta Parchetului din Livorno nu a fost inca finalizata, o grupare italiana extremista a revendicat incendiul printr-o scrisoare trimisa cotidianului local „Il Tirreno“. O a doua scrisoare de revendicare a fost trimisa si la redactia din Livorno a ziarului „La Nazione”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.