Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a laudat joi pe primarul Neculai Ontanu pentru modul eficient in care a folosit banii destinati repararii si renovarii scolilor din sectorul 2, criticind in schimb activitatea Primariei Generale, pe care a acuzat-o de lipsa de implicare. Ar fi bine sa existe multi primari ca dumneavoastra!", s-a adresat premierul Tariceanu primarului Ontanu, cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o, alaturi de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, la Scoala Centrala din sectorul 2 al Capitalei.

In schimb, Primaria Capitalei a fost acuzata de insuficienta implicare in executarea lucrarilor de reparatii in scoli. Mi-as dori ca autoritatile locale sa se implice mai mult, in principal vorbesc de Primaria Capitalei", a spus Tariceanu, adaugind imediat ca a constatat", la nivelul sectorului 2, o buna grija pentru folosirea eficienta" a banilor alocati. Premierul a laudat, in special, initiativa primariei de a aloca cinci miliarde de lei pentru o noua centrala de incalzire la Scoala Centrala. Nu acelasi lucru il pot spune despre multe alte sectoare din Bucuresti", a continuat premierul.

El a mai explicat ca scolile carora le-au fost alocati bani de la buget pentru reparatii au putut sa termine lucrarile cu rapiditate, in timp ce reparatiile la multe dintre scolile incluse in programul finantat de Banca Europeana de Investitii sint mult intirziate.