Statele Unite detin o bomba de mare putere, cu o greutate de 14 tone, capabila sa distruga obiective aflate la mare adancime, care ar putea fi utilizata intr-un atac asupra siturilor nucleare iraniene, informeaza Ria Novosti. Declaratia a fost facut
Statele Unite detin o bomba de mare putere, cu o greutate de 14 tone, capabila sa distruga obiective aflate la mare adancime, care ar putea fi utilizata intr-un atac asupra siturilor nucleare iraniene, informeaza Ria Novosti. Declaratia a fost facuta de catre generalul american in retragere Thomas McInerney, care prezideaza organizatia non-guvernamentala Comitetul pentru Iran, in replica la testele prezentate de armata rusa. Rusia a anuntat marti ca a realizat cea mai puternica bomba termobarica din lume, care degajeaza o unda de soc distructiva similara celei produse de o bomba atomica, denumind-o „tatal tuturor bombelor“. „Bomba rusa a fost lansata de un avion, nu este o bomba cu putere mare de penetratie. Si noi posedam o astfel de bomba. Nu vreau sa dezvalui la ce adancime poate produce efecte, dar Iranul nu se poate proteja in fata unei astfel de arme“, a declarat McInerney pentru postul de televiziune Fox News. Acesta a sustinut ca dupa ce Germania s-a opus unor sanctiuni impuse Iranului, SUA nu au de ales.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.