Romania va avea o formatie calificata direct in editia urmatoare, 2008-2009, a grupelor Ligii Campionilor, datorita saltului facut in clasamentul coeficientilor UEFA.

"Romania, rasplatita pentru cresterea coeficientului UEFA", a titrat sit
Romania va avea o formatie calificata direct in editia urmatoare, 2008-2009, a grupelor Ligii Campionilor, datorita saltului facut in clasamentul coeficientilor UEFA.

"Romania, rasplatita pentru cresterea coeficientului UEFA", a titrat site-ul oficial al forului european. "Clasamentul are la baza rezultatele din precedentele cinci sezoane si va folosi la stabilirea  echipelor care vor intra in editia 2008-2009 a Ligii Campionilor si Cupei UEFA. Romania a urcat trei locuri, pana pe sapte, si va avea o intrare automata in grupe", a scris uefa.com, intertitlul fiind "norocosul numar sapte".

Astfel, campioana Romaniei va intra direct in grupele Ligii, vicecampioana va juca un tur preliminar, iar alte patru formatii vor evolua in Cupa UEFA. Pe primul loc in clasamentul coeficientilor se afla Spania, urmata la mare distanta de Anglia si de Italia, pe locurile doi si trei, pe patru este Franta, Germania, pe cinci, locul sase este ocupat de Portugalia, Romania se afla pe sapte, pozitia cu numarul opt este ocupata de Olanda, pe noua este Rusia, iar pe zece, Scotia.


EXTINDERE. Membrii Adunarii Generale a G14, grupul celor mai puternice 18 cluburi din Europa, a decis joi, la Bruxelles, extinderea numarului de membri la 40, in vederea transformarii in Asociatia Internationala a Cluburilor. "Ne-am inteles asupra crearii unei noi entitati de 40 pana la 50 de cluburi, ceea ce va permite accesul si altor tari, care in acest moment nu sunt reprezentate in G14", a declarat presedintele G 14 si al lui Olympique Lyon, Jean Michel Aulas.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.