Victor Hanescu isi continua parcursul la BCR Open Romania, in timp ce Andrei Pavel se gindeste deja la meciul de Cupa Davis cu Japonia.

Andrei Pavel si Victor Hanescu si-au exersat
reverul pentru meciul de mentinere in grupa
mondiala a Cupei Davis, cu Japonia Nici cea de-a XII-a editie a BCR Open Romania nu i-a purtat noroc romanului Andrei Pavel. Cneazul a parasit intrecerea prematur, fiind invins in turul doi al turneului de italianul Potito Starace. De doar o ora si 17 minute a avut nevoie favoritul numarul 2 al intrecerii pentru a se impune in fata romanului cu 6-3, 6-3. "Nu pot sa spun ca am jucat rau, a mers el foarte bine, i-a intrat totul. Nu degeaba a urcat anul acesta de pe locul 70 mondial pe 30. I-a placut azi jocul meu, astfel ca nu am prea avut ce sa-i fac", a declarat Andrei Pavel. Si astfel cel mai bun jucator roman al momentului este nevoit sa mai astepte inca un an pina sa incerce din nou sa-si realizeze visul: sa cistige trofeul la Bucuresti. "Dupa meciul cu Starace am avut 15 minute in care nu puteam sa scot capul din pamint. Acum trec si mai repede anii, poate mai am doar un an sansa de a ma lupta pentru trofeu la Bucuresti. Imi doresc sa cistig turneul de-aici, dar este foarte greu, mai ales dupa ce vii de la US Open, de pe ciment. Trebuie sa joci cel mai bun tenis al tau si chiar si atunci nu esti sigur ca vei invinge. Acum nu vreau sa-mi tai o mina ca am pierdut. Sper insa ca la un moment dat fie Victor, fie ceilalti baieti care vin din urma sa triumfe la Bucuresti", a mai spus Pavel.

Daca Pavel se gindeste deja la meciul de Cupa Davis cu Japonia - "Stiu ca ma asteapta un drum lung, doua zile in care voi fi dat peste cap din cauza fusului orar, dar si o mincare delicioasa" -, Victor Hanescu isi continua parcursul bun la turneul de la arenele BNR. Hane s-a calificat in sferturile de finala ale competitiei, dupa ce a trecut in doua seturi, 6-3, 6-2, de al optulea favorit al intrecerii, spaniolul Albert Montanes. Obiectivul romanului este de a stringe cit mai multe puncte in clasamentul ATP, astfel incit sa fie acceptat direct pe tabloul principal la primul turneul de Grand Slam al anului 2008, Australian Open.