La patru luni dupa ce a castigat marele premiu de la Cannes, filmul va avea astazi premiera in Romania, (dupa ce aseara a avut loc o proiectie de Gala la Teatrul National din Bucuresti), in timp ce caravana cinematografica prin tara, organizata cu sp
La patru luni dupa ce a castigat marele premiu de la Cannes, filmul va avea astazi premiera in Romania, (dupa ce aseara a avut loc o proiectie de Gala la Teatrul National din Bucuresti), in timp ce caravana cinematografica prin tara, organizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al unor parteneri privati, va incepe pe 17 septembrie. "Am pus in practica o idee pe care o avea multa lume si al carei timp venise. Constatand ca mai sunt foarte putine sali in Romania, vom da drumul unei caravane prin care filmul va fi proiectat pe 35 mm in cel putin alte 15 orase. Cred ca pana la urma vor fi 20 de orase cu proiectii normale, in cinematografe, plus alte 15 orase. Este un efort, dar vom avea ocazia sa aflam daca in Romania nu se mai merge la cinema pentru ca nu mai sunt sali", a spus Cristian Mungiu intr-o conferinta de presa. Pentru caravana prin tara, echipa lui Mungiu a adus echipament din Germania care sa fie instalat in casele de cultura. In decurs de o luna de zile, caravana va ajunge la Roman, Vaslui, Barlad, Focsani, Galati, Braila, Tulcea, Constanta, Calarasi, Drobeta Turnu Severin, Resita, Petrosani, Zalau, Miercurea Ciuc si Satu Mare, primul oras prin care va trece fiind Tulcea. "Vom vedea daca ideea unui eveniment special, a unui film care ajunge timp de doua zile in orasul lor, e de ajuns ca sa-i scoata pe oameni din case. Astept sa vad ce raspuns avem de la public. Sunt pregatit sa tragem orice tip de concluzie dupa aceasta luna de zile: sa constatam ca exista inca interes pentru filmul de cinema sau nu. Nu vreau sa influentam in nici un fel concluzia", a spus cineastul, care nu va fi prezent la toate proiectiile din tara, intrucat are de onorat mai multe invitatii din strainatate, precum decernarea Marelui Premiu FIPRESCI la gala de deschidere a Festivalului de la San Sebastian si participarea filmului la festivalurile de la New York si Pusan. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.