La Sala Mare a Teatrului de Comedie, in cadrul Festivalului International George Enescu, a avut loc premiera Spectacolului OuiBaDa. O bucurie semnata, inconfundabil, de renumitul coregraf Gigi Caciuleanu.

Spectacolul este realizat de Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company, mult visata trupa de dans pe care marele dansator si-a dorit s-o aiba in Romania, de cand culege aplauze si faima in toate colturile lumii. Scenografia show-ului este semnata de Corina Gramosteanu, iar Alexandru Apostol e autorul proiectiilor video.


MIORITIC-METEORITIC. Mai mult decat teatru-dans, OuiBaDa e un spectacol multimedia de teatru coregrafic, pornind de la un spatiu mioritic spre unul meteoritic. De la primele acorduri ale Mioritei, in interpretarea lui Tudor Gheorghe, sunt evidente insertiile intr-un timp si un topos pur romanesti, in care vocile si cantecele noastre de capatai isi gasesc insertii in realitate si transfigurare in unduirile dansatorilor. O lume dihotomica, in alb si negru. Un periplu fascinant, emotionant, original si - in sfarsit - romanesc, pornit de pe un picior de plai si-o gura de rai spre toate ale cerului. Prin glasul Mariei Tanase am vazut ideea de Ciuleandra. Au urmat, intr-un carusel dansant, cantecele noastre si vocile unor vremuri mai vechi si mai noi: Ioana Radu, Pavel Stratan, Cristian Vasile, Benone Sinulescu, Parazitii, Romica Puceanu, Corina Chiriac, Mia Braia, Sofia Vicoveanca...